Oprişan cere demisia colegului de partid dus cu elicopterul la Bucureşti. „A dovedit lipsa oricăror valori comune cu viziunea şi programul politic al PSD“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marianm Oprisan
Marianm Oprisan

Solicitarea social-democratului Marian Oprişan vine după ce senatorul PSD Virginel Iordache a fost transferat cu elicopterul SMURD de la Spitalul Judeţean Suceava la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală, deşi starea sa de sănătate nu impunea transportul pe calea aerului.

Oprişan, vicepreşedinte PSD, i-a cerut, sâmbătă, senatorului PSD de Suceava Virginel Iordache să-şi depună urgent demisia de onoare din partid, dar şi din funcţia de senator, fiindcă ar fi cerut abuziv să fie transportat cu elicopterul SMURD la Bucureşti pentru a fi tratat de eneroviroză, o afecţiune considerată relativ minoră.

Marian Oprişan îi reproşează colegului de partid grave erori de conduită şi deservicii de imagine aduse echipei social-democrate.

„Aceste gesturi sunt incompatibile cu social-democraţia, precum şi cu dedicarea echipei Partidului Social-Democrat de a clădi o relaţie sinceră şi cinstită cu electoratul şi cu întreaga ţară. Domnul Virginel Iordache a dovedit lipsa oricăror valori comune cu viziunea şi programul politic al PSD, dar şi o iresponsabilitate periculoasă pentru funcţia de Senator al acestei ţări” a declarat Marian Oprişan, vicepreşedintele PSD şi preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România.

Oprişan spune că va cere excluderea lui Virginel Iordache din PSD dacă acesta refuză să demisioneze.

„Îi solicit un minim gest de onoare: demisia imediată din funcţia de senator şi din cadrul Partidului Social Democrat. În prag de alegeri, este singura opţiune. Nu putem lăsa asemenea abuzuri şi inconştienţe să păteze o campanie electorală demnă, eforturile unei echipe de zeci de mii de oameni şi aşteptările a milioane de români din ţară şi din Europa!”, a completat Marian Oprişan.

Senatorul PSD Virginel Iordache a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava la mijlocul săptămânii trecute, cu simptome de toxiinfecţie alimentară: vărsături, diaree, dureri de cap. Pentru că avea şi dureri articulare, medicii l-au internat într-o primă fază în Secţia de Reumatologie. Ulterior, pacientul a fost transferat în Secţia de Boli Infecţioase.

Managerul Vasile Râmbu a declarat că Virginel Iordache a insistat să fie transferat la Bucureşti şi a refuzat ambulanţa. Râmbu a mai spus că senatorul nu era într-o stare foarte gravă, însă medicul curant nu a avut încotro.
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite