Omenia unui pompier. Şi-a pus casa la dispoziţie unei familii rămase pe drumuri după un incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii care au rămas fără casă se bucură de un acoperiş deasupra capului FOTO ISU Vrancea
Copiii care au rămas fără casă se bucură de un acoperiş deasupra capului FOTO ISU Vrancea

Incendiul a avut loc la finele lui martie în comuna Huruieşti, Vrancea, iar din păcate imobilul a fost distrus în totalitate. Comunitatea s-a mobilizat pentru a ajuta familia afectată.

Meseria de pompier este sinonimă cu solidaritatea faţă de semeni, iar de multe ori salvatorii devin sprijinul celor năpăstuiţi de soartă, chiar şi după terminarea intervenţiei.

Un exemplu în acest sens este oferit de plutonierul adjutant şef Claudiu Carpen, şef gardă de intervenţie şi stingere în cadrul Secţiei de Pompieri Adjud, care la 30 martie a intervenit la un incendiu izbucnit la o locuinţă din comuna Huruieşti. 

La faţa locului, echipajele de pompieri coordonate de Claudiu au acţionat pentru limitarea pagubelor şi lichidarea incendiului, însă, din păcate locuinţa a fost distrusă în totalitate.

În timpul intervenţiei, subofiţerul a recunoscut în mulţime pe mama unei fetiţe, colegă de clasă la grădiniţă cu fiica lui. La finalizarea misiunii a rămas surprins când a aflat că tocmai ea este cea căreia i-a ars casa.

Sursa ISU Vrancea 

pompier locuinta

"Ştia că Gina, deşi are trei copii, a luat în grijă şi un nepoţel. Neliniştea că patru copii au rămas fără acoperiş deasupra capului nu-i dădea pace. Profund impresionat de drama familiei, în drumul spre întoarcere la unitate şi-a sunat soţia şi i-a spus ce s-a întâmplat. Împreună cu aceasta a luat hotărârea să pună la dispoziţie familiei greu încercate de necaz, o locuinţă de-a lor, din Adjudu Vechi, pe care aceştia o folosesc doar în weekend. 

Pentru că nu i-a putut anunţa telefonic, deoarece şi telefonul le-a ars în incendiu, a doua zi, Claudiu şi soţia i-au propus Ginei să locuiască cu familia în casa lor, din Adjudu Vechi, până vor reuşi să-şi refacă locuinţa. Deşi comunitatea s-a mobilizat şi a demarat o campanie de ajutorare, fondurile strânse sunt insuficiente pentru a începe lucrările de construcţie. 

Cu toate acestea, gestul lui Claudiu aduce linişte şi speranţă familiei greu încercate. Acum, cele două prietene, Miruna şi Sofia se joacă pe prispa casei, iar de sărbătorile Pascale întreaga familie se va putea bucura de căldura unui cămin. 

Exemplul de bunătate oferit de plutonierul adjutant şef Carpen Claudiu ne arată valoarea compasiunii într-o lume în care greutăţile se întâlnesc la tot pasul, ne arată cum pompierii nu pot rămâne indiferenţi la necazurile semenilor, ne arată că mai există speranţă...", potrivit Compartimentului de informare şi relaţii publice al ISU Vrancea.

Sursa ISU Vrancea 

pompier locuinta

Vă mai recomandăm:

Au mers să stingă un incendiu cu maşina de intervenţie defectă. A fost nevoie de un alt echipaj de pompieri VIDEO

Salvator de vieţi şi la muncă, dar şi în timpul liber. Pompierul vrâncean care impresionează cu omenia lui

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite