O zi întreagă de "pedalat eroic" în cadrul evenimentului "Mausolee pe bicicletă". Peste 170 de ciclişti s-au înscris la eveniment

O zi întreagă de

Conferinţa de presă a evenimentului a avut loc joi FOTO: Direcţia de Cultură Vrancea

Evenimentul are loc cu ocazia Zilelor europene ale Patrimoniului şi este dedicat eroilor din Primul Război Mondial.

Ştiri pe aceeaşi temă

În zilele de 13 şi 14 septembrie 2019, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, în judeţul Vrancea vor avea loc o serie de evenimente culturale dedicate comemorării eroilor în cele mai importante monumente istorice ridicate în cinstea eroilor Primului Război Mondial - Mausoleele Eroilor de la Mărăşeşti, Mărăşti, Soveja şi Focşani.

13 şi 14 septembrie 2019 – Ceremonialul depunerii replicii sabiei lui Ştefan cel Mare la Mausoleul Eroilor Mărăşti şi Mausoleul Eroilor Mărăşeşti, eveniment organizat de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vrancea, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea şi Consiliul Judeţean Vrancea:

• Mausoleul Eroilor Mărăşeşti – 13 septembrie
Ora 15:00 – Ceremonial militar şi religios – predarea replicii sabiei domnitorului Ştefan cel Mare;
• Mausoleul Eroilor Mărăşti – 14 septembrie
Ora 14:00 – predarea replicii sabiei domnitorului Ştefan cel Mare;13 septembrie 2019 – Lansarea în Judeţul Vrancea a filmului documentar “Pentru eroii care ne-au lăsat o ţară”, în regia lui Dan Burlac, la Cinematograful Balada din Focşani şi la Mausoleul Eroilor de la Soveja. Evenimentul este organizat de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vrancea, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea şi Consiliul Judeţean Vrancea:
• Ora 17:00 - Cinema Balada, Focşani
Lansarea filmului “Pentru eroii care ne-au lăsat o ţară”, în prezenţa regizorului Dan Burlac, Preşedintele Festivalului de Film ”Alpin Fest”
• Ora 20:00 – Mausoleul Eroilor Soveja
Lansarea filmului “ Pentru eroii care ne-au lăsat o ţară”, în prezenţa regizorului Dan Burlac, Preşedintele Festivalului de Film ”Alpin Fest

14 septembrie 2019 – Cea de-a V-a ediţie a evenimentului ”Mausolee pe bicicletă”, organizat de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea şi Consiliul Judeţean Vrancea, în parteneriat cu Muzeul Vrancei, Asociaţia ”Adevăraţii VeloPrieteni”, Asociaţia ”Tomiţă Lazăr”, Asociaţia ”Proiectele Pandorei”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, Serviciul Judeţean Salvamont Vrancea, Primăria Municipiului Focşani, Primăria Oraşului Panciu, Primăria comunei Răcoasa, Primăria comunei Soveja, Primăria comunei Vidra.

"În acest an, pentru a marca tema Zilelor Europene ale Patrimoniului, în cadrul evenimentului ”Mausolee pe bicicletă” se organizează o colectă de carte, volumele donate de participanţii la eveniment urmând să fie dăruite bibliotecilor şcolare din Soveja şi Mărăşti (Răcoasa). Până în prezent au fost donate un număr de 421 de cărţi. La eveniment s-au înscris 180 de ciclişti şi au fost acceptaţi 170. Pentru prima dată în cadrul evenimentului, toţi participanţii care vor termina tura vor primi medalii de finisher. 80 dintre cicliştii participanţi au devenit ”Gold Member”, ca urmare a donaţiei pe care au făcut-o. 60% dintre participanţi sunt ciclişti care nu au mai parcurs traseul ”Mausolee pe bicicletă”. 9 dintre participanţi sunt veterani, participând la toate cele IV ediţii ”Mausolee pe bicicletă”. La evenimentul ”Mausolee pe bicicleta” avem un număr de 25 voluntari, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Cultură Vrancea.

Pedalăm eroic

Ora 8:00 - Start de la Mausoleul Eroilor Focşani;
Ora 10:30 – Pauză hidratare, Vidra;
Ora 11:00 – Plecare din Vidra spre Cîmpuri;
Ora 12:20 – Pauză hidratare, Cîmpuri;
Ora 13:15 – Sosire la Soveja;
Ora 13:30 – Concert Cvartet ”Consonante”;
Ora 14:20 – Plecare spre Mausoleul Eroilor Mărăşti;
Ora 15:15 – Sosire la Mausoleul Eroilor Mărăşti;
Ora 15:20 – Happening Trupa Protha;
Ora 15:30 – Concert Gabi Stănescu – vioara / Marta Băceanu -pian;
Ora 16:30 – Plecare spre Panciu;
Ora 18:00 – Pauză hidratare, Panciu;
Ora 19:15 – Sosire la Mausoleul Mărăşeşti;
Ora 19:30 – Concert Corul Parohiei Ireşti & Concert folk Cătălin Filipoiu;
Ora 20:00 – Premiere ciclişti.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: