O nouă creştere a tarifelor pentru căldura furnizată în sistem centralizat. Focşănenii vor resimţi majorarea abia la toamnă

O nouă creştere a tarifelor pentru căldura furnizată în sistem centralizat. Focşănenii vor resimţi majorarea abia la toamnă

Căldura va fi mai scumpă

Focşănenii care utilizează agent termic furnizat de către societatea de termoficare ENET vor trebui să plătească facturi la întreţinere mai mari începând cu data de 1 mai.

Ştiri pe aceeaşi temă


Aleşii locali se vor pronunţa joi cu privire aprobarea preţului local de facturare a energiei termice furnizată populaţiei în sistem centralizat.

Noul preţ propus este de 285 de lei/gcal, faţă de 266 de lei/gcal cât plătesc oamenii în prezent. Practic, focşănenii vor simţi creşterea abia de la toamnă, când se va relua furnizarea căldurii.

Preţul real de producere, transport, distribuţie şi furnizare aprobat de ANRE este de 394,47 de lei, ceea ce înseamnă că diferenţa de preţ, de 110 lei/gcal va fi suportată de la bugetul local. Pentru anul acesta, ENET estimează un consum de energie termică livrată populaţiei de 63.000 gcal, astfel că subvenţia de la bugetul local se va ridica la peste 8 milioane de lei.

De asemenea, primăria va plăti şi ajutoare pentru încălzirea locuinţelor în suma de 610.000 de lei.

citeste totul despre: