O comună din Vrancea rămâne fără viceprimar. Acesta a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate

O comună din Vrancea rămâne fără viceprimar. Acesta a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate

Aurel Hărăbor, viceprimar suraia

Aurel Hărăbor, viceprimarul comunei Suraia şi preşedinte al PSD la nivel local, îşi va pierde mandatul de consilier local în cadrul şedinţei de joi, 15 februarie, a Consiliului Local Suraia.

Ştiri pe aceeaşi temă


Primarul comunei, Vasile Grosu, a întocmit deja proiectul de hotărâre privind constatarea încetării mandatului de consilier local pentru Aurel Hărăbor, ca urmare a deciziei emise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate.

În noiembrie 2014, Agenţia Naţională de Integritate a emis o decizie de incompatibilitate împotriva lui Hărăbor, pentru că "în perioada 04 iulie 2012 - 16 octombrie 2012, şi, respectiv, 04 iulie 2012 - 09 iulie 2014 simultan cu funcţia de viceprimar, a deţinut şi funcţia de administrator în cadrul mai multor societăţi comerciale, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Aurel Hărăbor a contestat decizia, dar a pierdut la toate instanţele procesul cu ANI, ultima dată definitiv: “Respinge recursul declarat de reclamantul Hărăbor Aurel împotriva Sentinţei civile nr. 84 din 19 martie 2015 a Curţii de Apel Galaţi – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22 noiembrie 2017”, se arată în decizia magistraţilor de la Înalta Curte.

De menţionat că pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Suraia nu se află şi un proiect privind alegerea unui nou viceprimar şi a supleantului care va ocupa locul vacant, sursele noastre indicând faptul că în interiorul organizaţiei locale a PSD ar fi discuţii contradictorii cu privire la cel care va fi mâna dreaptă a primarului Grosu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările