O adolescentă de liceu şi-a umilit colegul de clasă. În ce ipostază l-a filmat pe băiatul crescut în plasament

O adolescentă de liceu şi-a umilit colegul de clasă. În ce ipostază l-a filmat pe băiatul crescut în plasament

DGASPC Vrancea

Conducerea şcolii a anunţat poliţia şi Protecţia Copilului, care vor efectua propria anchetă. Cazul a fost semnalat de colegii celor doi elevi implicaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un elev în vârstă de 17 ani, beneficiar al unei măsuri de protecţie specială, respectiv plasament la asistent maternal profesionist, a fost victima unui comportament de tip bullying din partea unei colege, în timpul unei pauze dintre orele de curs.

Acesta a fost filmat stând în genunchi şi umilit verbal. Cei doi sunt elevi în clasa a IX-a, într-un liceu din judeţul Vrancea.

Colegii de clasă au dezaprobat în totalitate acest comportament, iar vineri, la prima oră, s-au adresat doamnei director al liceului. Aceasta a sesizat incidentul, cu celeritate, la poliţia din localitate şi a contactat telefonic asistentul maternal.

"D.G.A.S.P.C. Vrancea a luat toate măsurile care se impun în astfel de situaţii,  minorul beneficiind de servicii suport şi consiliere psihologică, în vederea evaluării şi diminuării efectelor traumei suferite. Atragem pe această cale atenţia că  toate aceste experienţe în care un copil este pus să facă anumite lucruri umilitoare pentru distracţia altor copii, este hărţuit, etichetat, ameninţat, deposedat de anumite bunuri etc., îşi pun amprenta asupra modului în care el se va percepe pe sine şi pe cei din jurul său. Fiecare copil trebuie să înţeleagă că aceste tipuri de comportamente sunt inacceptabile. Pentru că fenomenele de acest tip afectează toţi elevii din grup, nu se reduce doar la copilul care agresează şi la victimă, este extrem de important ca şi ceilalţi copii care asistă la aceste momente să nu rămână indiferenţi şi să semnaleze astfel de cazuri persoanelor adulte", potrivit DGASPC Vrancea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: