Neînţelegeri pe bani publici. Semnalele de intrare în Vrancea vor costa mai mult

Neînţelegeri pe bani publici. Semnalele de intrare în Vrancea vor costa mai mult

Vor fi patru totemuri ridicate în Vrancea

Consiliul Judeţean Vrancea şi firma care a realizat proiectul tehnic nu se înţelef asupra modului de asigurare a asistenţei tehnice a proiectului.

Ştiri pe aceeaşi temă


Proiectul „Porţile Vrancei”, realizat de Consiliul Judeţean Vrancea încă din anul 2014, care prevede realizarea a patru semnale de intrare în judeţ, bate în continuare pasul pe loc.

Acest lucru se întâmplă din cauză că între Consiliul Judeţean şi firma Atelier SEA, care a făcut proiectul tehnic, au apărut divergenţe ireconciliabile.

Potrivit Consiliului Judeţean Vrancea, pe parcursul derulării proiectului au apărut neconcordanţe între documentaţie şi situaţia din teren, schimbându-se astfel soluţia tehnică a proiectului.

Consiliul Judeţean spune că, potrivit contratului, proiectantul avea obligativitatea de a asigura asistenţa tehnică pe proiectare până la recepţia finală a lucrării. SC Atelier SEA este însă de altă părere şi spune că finalizarea tuturor documentelor aferente execuţiei lucrărilor de construcţii exced obiectului contractului.

Prin urmare, administraţia judeţeană va angaja altă firmă care să asigure asistenţa tehnică pe proiectare, pentru care va plăti în plus în jur de 100.000 de lei.

Costul proiectului "Porţile Vrancei" este de 1,439 milioane de lei, din care 1,218 milioane de lei reprezintă doar partea de construcţii şi montaj. Porţile de intrare în judeţ vor fi amplasate pe DN2-E85, ieşirile spre Bucureşti şi Bacău, pe DN 23 la limita cu judeţul Brăila şi pe DN 2D la limita cu judeţul Covasna.

Societatea care va construit cele patru totemuri este Firma PIF&LMS, administrată de Florin Păltinuş, societate abonată în ultimii ani la lucrările din bani publici. Firma va primi 1,224 de milioane de lei pentru realizarea acestor totemuri ce vor fi iluminate pe timpul nopţii.

“Lucrările de construcţii constau în realizarea, pentru fiecare totem, a unui element semnal cu înălţimea de 10m realizat din panouri de aluminiu compozit cu aspect de cupru. Acesta va avea un element central alcătuit dintr-o placă de bronz decupată în formă conturului judeţului Vrancea. Totemul va fi amplasat pe un soclu betonat cu suprafaţa de 12 mp”, se arată în contract.

citeste totul despre: