Nausica Mircea duce Focşanii la Paris

Celebrul designer vestimentar a pornit pe calea fashion-ului pe vremea când confecționa haine pentru păpușile cu care se juca. Nausica Mircea, brandul cunoscut în materie de modă în toată lumea, și-a făcut apariția pe piață doar în urmă cu opt ani însă a reușit să atingă o evoluție uluitoare: şi-a prezentat creaţiile ticluite în atelierul de pe strada Ştefan cel Mare din Focşani, tocmai pe podiumurile din capitala mondia

Ştiri pe aceeaşi temă

Totul a pornit de la hăinuțele pe care le confecționa la mână pentru păpușile cu care se juca, pe vremea avea doar câțiva anișori.


„Nu mai am hăinuţele de la păpuşi pentru că mama mea le-a dat unei nepoțele care le-a stricat. Chiar am suferit pentru că vroiam să i le arăt fetiţei mele. Şi acum stăm amândouă şi coasem la mână hăinuțe pentru păpușile cu care se joacă ea", ne-a spus cu zâmbetul pe buze Nausica.

Pe marile podiumuri


Nausica are în jur de 30 de prezentări de modă în fiecare an, din care mare parte au loc în străinătate. Pe lângă Dusseldorf, Birmingham și Moscova, merge în fiecare an la Paris, la Sărbătoarea de Iarnă de la ambasada română.
Nu se întoarce niciodată acasă fără un premiu.

Profesionalismul și talentul său în domeniu este atestat în special de premiile obținute anul trecut la Romanian Fashion Awards pentru "Cel mai bun designer de prêt-a-porter" și pentru "Cea mai bună ascensiune în 2009", fiind singurul designer nominalizat la două categorii în cadrul festivalului.


"Este greu când vii din provincie pentru că lumea este sceptică. Apoi este concurenţa acerbă dintre designeri, sunt tot felul de beţe în roate. S-a mai întâmplat ca manechinele să nu fie plătite şi să le plătesc eu pentru a nu-mi păta numele", ne-a m-ai dezvăluit designerul din culisele lumii de fashion.

Are un vis


Absolventă a facultăţii de drept, Nausica Mircea a lucrat un an de zile, în 2001, ca asistent parlamentar la Parlamentul României însă şi-a schimbat complet domeniul de activitate. Şi nu oricum. Este membru fondator al Asociației Naționale de Modă și Design, membru în comitetul de coordonare, dar are parteneriate și cu Institutul de Modă Francez de la care primește lecții de design frecvent. Lucrează doar cu manechine profesioniste precum Bianca Drăguşanu, Monica Columbeanu sau Daniela Crudu dar mai are un vis.


"Îmi desfăşor munca cu multă pasiune. Mi-ar plăcea ca rochiile create de mine să fie prezentate de Naomi Campbell. Este unul dintre manechinele mele preferate pentru că s-a pliat întotdeauna pe orice gen de colecție", ne-a mai spus designerul.

Întrebări și răspunsuri:

Care a fost cel mai greu moment în carieră?
Când am vrut să renunț la design întrucât rămăsesem singură cu afacerea. S-a întâmplat în 2006 când soțul meu era foarte implicat în politică și trebuia să preiau eu și linia de distribuție. Trebuia să fac înțelegerile cu cei care achiziționau de la noi. Nu mai puteam să duc, scăzuseră vânzările și nu mai aveam timp nici de copii.

Care sunt creatorii de modă preferați?

Îmi plac mult Ingrid Vlasov și Laura Olteanu. Au într-adevăr un stil aparte și se mențin, ceea ce știm că este greu în ziua de azi, cu atâtea influenţe, unele dintre ele nu tocmai fericite.

Ce îi place:

Îmi plac seriozitatea, corectitudinea și punctualitatea. Aceste calităţi sunt foarte importante pentru mine, spun totul despre caracterul tău. Dacă nu te ții de cuvântul pe care ți-l dai, ești degeaba ca om, oricât de multe ai realiza material sau altfel.


Ce nu îi place:

Detest oamenii ipocriți, fățarnici și mincinoși. Refuz să colaborez cu ei nu doar pentru că te fac să pierzi întotdeauna, ci și pentru că simt că nu este bine.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările