Muzeu Virtual în municipiul Focşani, cu bani externi

Muzeu Virtual în municipiul Focşani, cu bani externi

Aşa arată um muzeu virtual

Proiectul „Focşani în imagini” are o valorare de 273.744 de lei şi vor fi înmagazinate în format electronic bunuri de patrimoniu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aleşii locali au votat depunerea proiectului, care are o valoare de 273.744 de lei, dar au aprobat şi resursele financiare necesare implementării optime a proiectului.

„Au fost identificate nenumărate mărturii istorice, documente, obiecte diverse, unele aflate în patrimoniul Muzeului Vrancei, ale Arhivelor Naţionale-Filiala Vrancea, al altor instituţii de cultură sau chiar persoane particulare. Pentru  păstrarea peste timp a acestor mărturii istorice dar şi epntru oferirea accesului mai facil tuturor celor interesaţi, s-a identificat posibilitatea derulării unui proiect, numit „Focşani în imagini”, prin care se vor înmagazina în format digital bunuri de patrimoniu şi se va crea o bază de date cu acestea-cărţi, imagini şi fotografii, corespondenţă, stampe vechi etc, precum şi documnetarea video a obiceiurilor locale care descriu viaţa şi obiceiurile urbane din instoria Focşaniului. În cadrul aceluiaşi proiect va fi creat şi un muzeu virtual unde publicul larg va putea accesa informaţioa digitizată pecum şi informaţii relevante cu privire la aceasta”, se arată în expunerea de motive.

Finanţarea este posibilă prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European 2009-2014, pentru implementarea căruia a fost semnat un Memorandum de înţelegere între Regatul Norvegiei, Republica Islanda, Principatul Liechtenstein şi Guvernul României.

Mai puteţi citi:

Primăria Focşani face primul gest către Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, pentru achiziţionarea unui aparat medical

Primăria Focşani vrea bani europeni pentru încă trei unităţi de învăţământ din Focşani

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: