Mirosurile urâte din Focşani vor persista şi în această vară

Mirosurile urâte din Focşani vor persista şi în această vară

Dejecţiile de la animale sunt aruncate pe câmp

În ciuda investiţiilor de amploare făcute pe linie de protecţia mediului. societatea care se ocupă cu creşterea porcilor la Slobozia Ciorăşti nu a reuşit să stopeze împânzirea zonei cu mirosuri greu de suportat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrările de fertilizare a terenurilor agricole cu îngrăşământ provenit de la porci provoacă disconfort oamenilor, mai ales pe timpul temperaturilor caniculare.

Focşănenii s-au plâns în dese situaţii autorităţilor, fără un rezultat concret însă.

Din această cauză, Prefectura Vrancea i-a chemat di nou la discuţii pe reprezentanţii Premium Porc, mai ales că au existat şi în această primăvară zile în care în oraş a mirosit.

“Sunt firme importante care aduc beneficii la bugetul local, dar mi se pare că populaţia plăteşte un tribut prea mare”, a ţinut să precizeze subprefectul Cristi Misăilă, la întâlnirea cu responsabilii Premium Porc.

Aceştia au admis că se întâmplă şi accidente, iar mirosurile at proveni de la o lagună în care sunt adunate dejecţiile şi care va fi curăţată, reparată şi sigilată până la sfârşitul lunii mai.

“Noi speram să terminăm lucrarea la lagună până la sfârşitul lunii mai, dar de la sfârşitul lunii iunie, după recoltarea păioaselor până în octombrie va fi împrăştiat pe câmp îngrăşământul rezultat din prelucrarea dejecţiilor şi vor fi iar mirosuri. O să încercăm să le facem numai seara şi pe timp de noapte şi cu anunţarea populaţiei în prealabil”, a explicat Adrian Iorgulescu, manager Premium Porc.

Mai puteţi citi:

S-a descoperit sursa mirosurilor în Focşani: Premium Pork

Prefectul detectează mirosurile din Focşani apelând la nasurile jurnaliştilor

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: