Ministrul Ion Ştefan şi-a reparat grinda din declaraţia de avere. Anul trecut i-au intrat în conturi 200.000 de euro

Ministrul Ion Ştefan şi-a reparat grinda din declaraţia de avere. Anul trecut i-au intrat în conturi 200.000 de euro

Casa lui Ion Ştefan FOTO: Ştefan Borcea

Titularul de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi-a completat declaraţia de avere pentru anul 2019. De data aceasta, vila lui din Focşani are şi în declaraţie suprafaţa corectă.

Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a corectat în declaraţia de avere completată recent suprafaţa casei pe care o deţine în Focşani împreună cu soţia sa, casă de la care i se trage porecla de "Grindă".

Astfel, dacă anul trecut el a menţionat că are o casă de 910 metri pătraţi, anul acesta, după remăsurare, Ştefan precizează că suprafaţa reală a casei este de 524 mp. La vremea când s-a făcut vâlvă pe seama casei, Ion Ştefan dădea vina pentru dimensiunea casei pe constructor şi pe soţia lui. Constructorul ar fi greşit o grindă şi aşa s-a trezit cu etaj în loc de mansardă, iar soţia lui a fost cea care şi-a dorit o casă mare.

„Nu sunt băiat pretenţios, aşa. La mansardă nu cred că am urcat de două ori pe an, aşa a fost, a greşit constructorul o grindă şi a ieşit mansarda etaj. Dar, asta e viaţa, doar n-oi dărâma casa. Ea şi-a dorit casă mare, ea să plătească”, spunea Ion Ştefan.

De menţionat că timp de aproape două decenii, Ion Ştefan a plătit impozit la Primăria Focşani doar pentru 99 de metri pătraţi, prejudiciind astfel bugetul local cu o sumă importantă. În urma dezvăluirilor din presă, ministrul a plătit la primărie suma care se cuvenea pe ultimii cinci ani, după ce suma reală pe care trebuia să o achite până la anul 2015 s-a prescris.

Cât priveşte noua declaraţie de avere, Ion Ştefan mai deţine împreună cu soţia, fratele şi un cumnat un apartament în municipiul Iaşi. Are patru hectare de teren arabil în comuna Milcovul şi 1000 mp de teren la Lepşa, teren cumpărat în anul 2003. Anul trecut, acesta şi-a depus în cont la bancă suma de 200.000 de euro şi a împrumutat în nume personal 100.000 de euro.

De la Parlament, acesta a încasat 120.042 de lei ca deputat, iar de la ministerul pe care îl conduce în prezent a câştigat, pe final de an 2019, suma de 23.336 de lei. Spre comparaţie, soţia sa a ridicat de la firma familiei, Balcanic, un salariu de doar 14.400 de lei, adică minimul pe economie. De la Balcanic Prod are de ridicat dividende de 4,9 milioane de lei şi de la alţi pui ai firmei peste un milion de lei. În conturile familiei au mai intrat alocaţiile pentru cei doi copii minori (al treilea este major) de 1.602 lei fiecare şi 1.200 de lei chirie pe apartamentul de la Iaşi.

CITIŢI ŞI:

Cum explică ministrul propus la Dezvoltare faptul că are o casă de 910 metri pătraţi: A greşit constructorul o grindă şi a ieşit etaj

Ce poreclă a primit ministrul PNL refuzat pentru portofoliul Dezvoltare. „Primarul taxailă“ faţă cu „deputatul grindă“


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările