Militarii vrânceni au început azi anul de instrucţie 2017

Militarii vrânceni au început azi anul de instrucţie 2017

Militarii au început anul de instrucţie

Astăzi dimineaţă, atât la sediul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”, cât şi la Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” s-a desfăşurat festivitatea de deschidere a noului an de instrucţie.

Ştiri pe aceeaşi temă


La sediul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” activităţile de deschidere a anului de instrucţie au fost conduse de comandantul brigăzii, gl.bg. dr. Adrian Stroea.

Acesta a prezentat militarilor rezultatele obţinute în anul de instrucţie 2016 şi obiectivele Brigăzii 8 LAROM în anul 2017, respectiv „creşterea capacităţii de luptă a structurilor brigăzii prin instruirea şi asigurarea unui grad sporit de reacţie şi interoperabilitate”.

Activităţi similare s-au desfăşurat şi în garnizoanele Bârlad şi Ploieşti unde sunt dislocate unităţile subordonate ale brigăzii.

Tot astăzi,  la nivelul unităţilor din organica Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” din Garnizoanele Focşani, Galaţi şi Brăila s-au desfăşurat ceremonii militare şi religioase ce au marcat  deschiderea anului de instrucţie 2017.

În mesajul transmis militarilor cu ocazia acestui moment festiv, comandantul brigăzii, colonel Claudiu – Mihail Sava, a declarat, că „anul de instrucţie 2017 reprezintă o nouă etapă în consolidarea pregătirii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” ca structură interoperabilă, flexibilă, mobilă şi dislocabilă, în care vom pune accent pe executarea instrucţiei şi exerciţiilor interarme şi întrunit, în cooperare cu structuri care acţionează în sprijin dar şi cu militari din ţările membre NATO şi ţări partenere şi vom fi permanent în măsură să acţionăm în sprijinul populaţiei civile din zona de responsabilitate în caz de urgenţe civile”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările