FOTO VIDEO Militarul erou Florinel Enache, onorat de ziua sa, acasă la Gura Caliţei, de ministrul Apărării Naţionale, cu care a închinat un pahar de vin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florinel Enache a fost vizitat acasă de ministrul Mircea Duşa  FOTO: Cătălina Crintea
Florinel Enache a fost vizitat acasă de ministrul Mircea Duşa  FOTO: Cătălina Crintea

Plutonierul adjutant principal Florinel Enache a rămas mutilat în urma exploziei unui dispozitiv improvizat şi locuieşte acum alături de familia sa în comuna vrânceană Gura Caliţei.Ministerul Apărării i-a amenajat o încăpere specială, adaptată nevoilor sale.

Ministrul Apărării Naţionale l-a vizitat astăzi, cu ocazia sărbătoririi zilei sale de naştere, la împlinirea vârstei de 46 de ani pe mlitarul vrâncean Florinel Enache, grav rănit în urmă cu aproape doi ani în Afganistan.

Mircea Duşa a fost însoţit de şeful Statului Major General, Ştefan Dănilă, de oficiali ai armatei şi de autorităţi locale şi judeţene. Ministrul Apărării Naţionale a ieşit emoţionat de la întâlnirea cu militarul vrâncean.

„Armata română îşi onorează eroii, iar unul din eroi este în această localitate, Florinel Enache. Am dorit ca de ziua lui de naştere să fiu prezent împreună cu reprezentanţii armatei să veni să-i urăm la mulţi ani, să îi dori sănătate. Mă bucur că l-am găsit într-o stare deosebită. L-am găsit mult mai bine decât atunci când era în spital, se simte foarte bine acasă, se bucură de condiţiile pe care împreună cu primăria, cu militarii noştri de la Focşani le-am creat ca el să aibă un ambient plăcut. I-am adus cadouri simbolice, un buchet frumos de flori şi un tort. Noi îl apreciem în mod deosebit”, a spus Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale.

Mircea Duşa a spus că a băut cu Florinel un pahar de vin şi toată lumea i-a cântat „La mulţi ani”.


La rândul său, primarul comunei Gura Caliţei i-a oferit militarului un tort şi i-a înmânat acestuia actele şi avizele necesare realizării modificărilor la propria locuinţă, documente întocmite în mod gratuit de autorităţile locale.

2
2

Trebuie spus că Ministerul Apărării, în cooperare cu Primăria Gura Caliţei, i-au creat lui Florinel Enache acasă toate condiţiile, respectiv au amenajat o cameră specială, adaptată nevoilor sale, o baie modernă, cu centrală termică, mobilier nou, un pat personalizat.

image

La fiecare două-trei zile, un medic de la Spitalul Militar din Focşani este prezent acasă la Florinel pentru a-i acorda asistenţă medicală.

3

În funcţie de evoluţia stării sale de sănătate, Florinel Enache şi-ar putea relua activitatea în cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată Unirea Principatelor din Focşani pe un post adecvat situaţiei sale.

 Florinel a fost grav rănit în Afganistan, în luna mai 2012. El se afla  într-o patrulă de rutină de securizare a unui obiectiv pe autostrada Kabul-Kandahar, când a călcat pe un dispozitiv explozibil improvizat. Ambele picioare şi mâna stângă i-au fost spulberate.

5

Acesta a fost tratat timp de un an într-un spital din Statele Unite ale Americii, fiind vizitat de două ori de preşedintele american Barack Obama, dar şi de alţi oficiali români.

Anul trecut militarul a revenit în patrie, fiind internat jumătate de an la Spitalul Militar din Bucureşti, într-o rezervă creată special pentru el.

Ministerul Apărării Naţionale a achiziţionat proteză bionică, astfel încât să-i fie asigurată o anumită independenţă personală. Alături de el se află în permanenţă soţia şi fiul său.

Mai puteţi citi:

Povestea militarului erou felicitat de Obama. Florinel Enache a rămas fără picioare şi o mână în Afganistan. România îi dă 85.000 de euro

Barack Obama l-a vizitat pe militarul român Florinel Enache, rănit în Afganistan

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite