Medici de terapie intensivă de la Spitalul de Urgenţă Focşani, detaşaţi la unitatea suport pentru pacienţii cu Covid 19 de la Adjud

Medici de terapie intensivă de la Spitalul de Urgenţă Focşani, detaşaţi la unitatea suport pentru pacienţii cu Covid 19 de la Adjud

Spitalul Adjud

Totodată, în cazul medicului depistat pozitiv cu Covid 19, au fost testate 41 de persoane de la Spitalul de Urgenţă, rezultatele urmând să ajungă zilele viitoare.

Ca urmare a desemnării Spitalului Municipal Adjud drept spital suport pentru pacienţii pozitivi sau suspecţi de infectare cu COVID-19,  prin ordinul prefectului Gheorghiţă Berbece s-a dispus delegarea a doi medici specialişti ATI, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă  Sf Pantelimon Focşani la spitalul din Adjud, până la data de 14 aprilie 2020.

Ordinul are la bază Decretul nr. 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgenţă, precum şi ordinul Comandantului acţiunii, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind stabilirea modului de detaşare/delegare a personalului medical şi auxiliar pe perioada stării de urgenţă.

De asemenea, în urma anchetei epidemiologice făcute în cazul medicului infectat de la Spitalul Judeţean, au fost recoltate probe de la 41 de persoane, acestea fiind în lucru.

În Vrancea, până sâmbătă la prânz, au fost depistate 70 de persoane depistate cu coronavirus, printre care şi cadre medicale. Vrancea are şi un deces cauzat de virus, o bătrână de 83 de ani, cafre a fost depistată abia după ce a murit cu boala care face ravagii în lume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: