Masca de protecţie, accesoriu obligatoriu şi la Focşani. Ce sancţiuni au prevăzut autorităţile

Masca de protecţie, accesoriu obligatoriu şi la Focşani. Ce sancţiuni au prevăzut autorităţile

Masca va deveni echipament obligatoriu la Focşani

Decizia va fi luată în prima şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea şi va fi obligatorie mai ales pentru spaţiile comerciale.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat măsura obligatorie a purtării mijloacelor de protecţie a gurii şi nasului în spaţii publice. Măsura se va aplica începând cu data de 10 aprilie, pentru toţi locuitorii judeţului Vrancea. 


Autorităţile judeţene responsabile de prevenirea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus vor să impună o decizie prin care se va institui obligativitatea purtării măştilor de protecţie.

De altfel, primarul municipiului Focşani i-a cerut prefectului judeţului Vrancea să impună, în regim de urgenţă, purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile publice, instituţii şi spaţii comerciale.

"Vă solicităm să adoptaţi în regim de urgenţă în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă o hotărâre prin care să impuneţi ca în toate spaţiile publice, în toate instituţiile şi în toate spaţiile comerciale să fie obligatorie purtarea unei măşti medicale de protectie sau în lipsa acesteia a unei eşarfe, a unui fular", se arată în cererea primarului Cristi Valentin Misăilă.

Astfel de măsuri au fost adoptate la Buzău şi în Galaţi. Prefectul a  răspuns solicitării, menţionând că vor fi date, în primă fază, avertismente celor care vor fi găsiţi fără mască.

“Purtarea mijloacelor de protecţie, a nasului şi gurii, este o măsură foarte bună. Ea ba fi luată în discuţie la prima şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Ţinând cont totuşi de criza măştilor medicale, nu va fi obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie de acest tip sau un standard anume. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura. Aceste mijloace sunt menite să-i protejeze pe cei din jur în cazul în care o persoană ar putea fi infectată dar fără ai aibă simptomatologie. Voi propune pentru început ca organele de control să dea avertismente în acest caz, dar accesul în magazine va fi interzis fără masca de protecţie”, a menţionat prefectul Gheorghiţă Berbece.

În Focşani, farmaciile duc lipsă de măşti de protecţie, iar cele care au se confruntă cu cozi mari şi vând câte un set de zece măşti. Nu mai punem la socoteală faptul că preţul măştilor de protecţie a crescut foarte mult, chiar şi de zece ori faţă de perioada de dinainte de pandemie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: