Marian Oprişan susţine revenirea la prefecţii politici: „Numirea unor prefecţi chipurile apolitici este o poveste de adormit copiii“

Marian Oprişan susţine revenirea la prefecţii politici: „Numirea unor prefecţi chipurile apolitici este o poveste de adormit copiii“

Marian Oprişan

Liderul PSD Vrancea şi preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, Marian Oprişan, susţine că România trebuie să revină la legea prin care prefecţii să fie numiţi politic, astfel încât fiecare guvern, atunci când vine la putere, să-şi numească singur oamenii.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Noi nu trebuie să fim ipocriţi, pentru că România este plină de ipocrizie. Cu excepţia faptului să s-a înfiinţat Direcţia Naţională Anticorupţie şi Agenţia Naţională de Integritate şi că avem un parlament pluralist, România are aceeaşi administraţie centralizată, ca pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Numirea unor prefecţi chipurile apolitici este o poveste de adormit copiii. Până acum nu s-a întâlnit aşa ceva. Eu nu am întâlnit nici un prefect apolitic din cei numiţi pe raza judeţului Vrancea de diferitele guverne de stânga sau de dreapta. Este normal ca atunci când ai pierdut alegerile, ca în Statele Unite, ca în multe alte ţări din spaţiul Uniunii Europene, o administraţie vine şi alta pleacă şi prefecţii să fie schimbaţi pe criterii politice”, potrivit lui Marian Oprişan.

Acesta spune că o astfel de decizie este atributul Parlamentului, la propunerea Guvernului, care probabil se va materializa în scurt timp.

În ultimii 27 de ani, Vrancea a avut 18 prefecţi. Teodor Pavel, Muşat Băcanu, Romeo Paul Postelnicu, Nicolae Giurgea, Petre Râpeanu, Ion Constantinescu, Cătălin Haret, Constantin Buză, George Băeşu, Cătălin Vrabie, Ion Oprea, Mircea Dragoş, Raluca Dan, Sorin Hornea , Octavian Vieru, Cătălin Kanty Popescu, Octavian Vieru şi Nicuşor Halici

Oprişan este şi pentru o lege a salarizării celor aflaţi în demnităţi publice. “Nu poţi să ţii preşedinţi de consilii judeţene, primari de municipii reşedinţă de judeţ, pe şeful statului, pe primul ministru, pe miniştrii guvernului, oameni cu imense responsabilităţi faţă de cetăţeni şi să le dai 3.000 de lei pe lună. Este aberant şi încurajează corupţia”, a mai precizat Marian Oprişan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările