Marian Oprişan îl cheamă la Mărăşeşti pe Iohannis să planteze stejari. Nu au fost uitaţi nici Dăncilă, Dragnea şi Tăriceanu

Marian Oprişan îl cheamă la Mărăşeşti pe Iohannis să planteze stejari. Nu au fost uitaţi nici Dăncilă, Dragnea şi Tăriceanu

Preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent în Vrancea la comemorarea eroilor de la Mărăşeşti

În Vrancea, la Mărăşeşti, pe o suprafaţă de 75 de hectare va fi realizat un “monument viu”, sub forma unei plantaţii de stejari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile din Vrancea au amenajat în vecinătatea Mausoleului de la Mărăşeşti un Parc al Memoriei Naţionale, pentru cinstirea eroilor din Primul Război Mondial.

Primii 50.000 de stejari au fost plantaţi în luna noiembrie a anului trecut, iar a doua campanie de plantare din cadrul Parcului Memoriei Naţionale ”Stejarii României – 100 de ani de istorie şi demnitate” RoMândria va avea loc sâmbătă, 21 aprilie 2018.

Consiliul Judeţean Vrancea a demarat deja lucrările de pregătire a terenului, pe o suprafaţă de 25 de hectare, pe care vor fi plantaţi 112.500 puieţi de stejar.

La acţiunea de sâmbătă este aşteptată o largă prezenţă, în special militari, silvicultori, elevi, numeroase ONG-uri, instituţii publice iar preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a făcut un apel public către principalii demnitari de la Bucureşti să onoreze cu prezenţa lor acest eveniment de cinstire a eroilor.

“Fac un apel public către: Preşedintele României - domnul Klaus Iohannis, Preşedintele Senatului - domnul Călin Popescu Tăriceanu, Preşedintele Camerei Deputaţilor - domnul Liviu Dragnea, Prim-ministrul României – doamna Viorica Dăncilă, dar şi către miniştrii din Guvernul României pentru a participa la campania de plantare”, a scris Marian Oprişan pe pagina sa de Facebook.

La finalul proiectului vor fi plantaţi 350.000 de stejari iar numărul puieţilor a fost ales astfel încât fiecare erou căzut în Primul Război Mondial, care şi-a jertfit viaţa pentru realizarea Marii Uniri de la 1918, va avea câte un stejar în Parcul Memoriei Naţionale.

Proiectul Parcului Memoriei Naţionale ”Stejarii României – 100 de ani de istorie şi demnitate” RoMândria este estimat la 3 milioane de lei, bani pe care Guvernul României i-a alocat cu ocazia Centenarului Primului Război Mondial.
 

citeste totul despre: