Manipulări grosolane în jurul unei ERATE

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre Referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi rezultatele acestui demers am citit cam tot ce s-a scris în presa print şi în presa on line.

Deciziile politice ale USL, premergătoare desfăşurării Referendumului, soldate cu înlocuirea Avocatului Poporului cu Victor Ciorbea (care s-a dovedit o marionetă a lui Victor Ponta), confiscarea de către premier a Monitorului Oficial al României de la Parlament şi înlocuirea brutală a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, în doi timpi şi trei mişcări, au lăsat urme pe trupul firav al democraţiei româneşti. 

Impresia generală a fost că ne aflăm în faţa unei lovituri de stat. Cancelariile occidentale au fost surprinse de evoluţiile politice din ţara noastră. Nu se aşteptau ca într-o ţară membră a UE să asiste la un asemenea blitzkrieg USL- ist specific juntelor militare din America Latină, Africa post-colonială şi Asia.   

Că a fost vorba de un război pe care USL l-a declanşat pe principiul loviturii de graţie aplicată fostului preşedinte Băsescu, nu încape nici o îndoială. Totul a fost premeditat, inclusiv hotărârile Guvernului Ponta privind organizarea secţiilor de votare şi orarul desfăşurării Referendumului. S-a ţinut cont de eşecul demiterii aceluiaşi preşedinte în anul 2007. 

Dacă Referendumul din 19 mai 2007 s-a desfăşurat între orele 8-22, cel din 29 iulie 2012 s-a derulat între orele 7-23. Cu două ore mai mult! Să nu mai aibă scăpare Diktatorul!

În 29 iulie a fost mărit şi numărul de secţii de votare de la 17.480 la 18.548 (cu 932 de locaţii în plus), astfel de secţii fiind înfiinţate chiar şi în restaurante şi pe plajele de pe Litoral de unde televiziunile au transmis imagini cu primarul Constanţei, Radu Mazăre, mânând fetele la urne – în chiloţi şi sutien - precum ciobanii oile la strungă.

Pentru succesul acţiunii USL mai trebuia să fie atins însă un alt obiectiv: prezenţa românilor la urne să fie de 50+1% din numărul românilor cu drept de vot în ziua respectivă, total care era de 18.292.464 electori. Prezenţa la vot era vitală pentru Ponta, Dragnea, Antonescu et. comp!

Românii însă, în majoritatea lor, nu s-au lăsat manipulaţi de liderii USL şi de jurnaliştii-tonomat de la Antena 3 şi România TV care îl urau de moarte pe Traian Băsescu.
Militanţilor USL li s-a părut normal să-l vadă pe făraş pe „Chiorul”, pe „Diktator”, indiferent de metodele alese de liderii lor pentru demiterea lui şi indiferent de consecinţele pe plan intern şi internaţional ale unui asemenea plan politic diabolic.

Aşteptau să-l vadă plecat de la Cotroceni şi bugetarii cărora cuplul Băsescu - Boc le-au amputat salariile cu 25 la sută în 6 mai 2010, în plină criză financiară mondială urmată de cea economică. Dar, atenţie!, tonomatele nu au formulat nici măcar o frază despre faptul că în 2011 şi 2012 au fost returnate 12,5 procente din salariile amputate, urmând ca, de la 1 iulie 2012, să fie reîntregite aceste salarii.

A căzut în plasa propagandei mincinoase a tonomatelor Antena 3 şi România TV mai toată sărăcimea debusolată de mizeria materială zilnică. S-a lăsat mânată la vot ca şi turma de „mioare” a lui Mazăre.
Ca vrâncean, am încercat un sentiment de jenă când am auzit (a câta oară?), că, prin unele localităţi, frauda votului a fost o normalitate „democratică” (la Suraia, Lepşa-Tulnici).

Rezultatul Referendumului îl ştim: prezenţa la vot a fost de numai 46,23 %. Iar Curtea Constituţională nu putea să dea alt verdict decât invalidarea lui, pe baza procesului verbal întocmit de către Biroul Electoral Central, a datelor de la Ministerul Administraţiei şi Internelor condus de ministrul PSD, Ioan Rus.

Cunoaştem şi ce a urmat: manevre disperate din partea USL pentru micşorarea numărului de români cu drept de vot pe considerentul că populaţia României a scăzut dramatic (teoria lui Ion Iliescu), fie prin excluderea de pe listele electorale permanente a românilor plecaţi la muncă în străinătate astfel încât puciştilor să le iasă stamba la cot. Adică cvorumul.

Ei bine, pentru cvorumul atât de mult dorit în ziua de 29 iulie 2012 liderii USL de la centru şi din teritoriu, sute de preşedinţi ai secţiilor de votare  din Oltenia, Muntenia şi Moldova nu au mai ţinut cont de nici o lege. Au fost secţii de votare cu prezenţă la vot de peste 100 la sută!!!

Votanţii de pe listele suplimentare au întrecut orice record: 700.000, de parcă românii aveau buzunarele pline cu bani şi au plecat hai-hui prin ţară să se distreze, aducându-şi aminte, pe unde se opreau, că au o datorie civică faţă de ţară: să scape de Băsescu! Au votat în România mii de morţi, mii de români plecaţi la muncă în străinătate, zeci de ostaşi înregimentaţi în misiunile NATO, au votat zeci de mii de „bolnavi” la care s-a mers cu urna mobilă acasă la ei (deşi nu făcuseră cerere în acest sens).

Au fost voci din rândul procurorilor DNA potrivit cărora prin astfel de metode au fost fraudate între 1,5 şi 2 milioane de voturi. După investigaţii adunate în sute de volume de mărturii, au fost întocmite tot atâtea dosare penale împotriva persoanelor care au fraudat votul (inclusiv în Vrancea, la Suraia, unde au fost fraudate peste 260 de voturi). Pe baza probelor din dosare, Liviu Dragnea şi numeroşi complici USL au fost condamnaţi de judecători.

Că frauda a fost de proporţii, nu încape îndoială. Comunicatul DNA cu privire la Dragnea şi gaşca lui de penali nu lasă loc de întors: pentru judecarea cu CELERITATE a dosarelor, au fost finalizate doar câteva EŞANTIOANE de fraudă evidentă; instrumentarea tuturor fraudelor ar fi luat mai bine de 10 ani şi puciştii ar fi trăit cu impresia că au făcut bine ceea ce au pus la cale. Este de ţinut minte acest lucru!

…Au trecut patru ani de atunci…La Cotroceni este alt preşedinte, dar tonomatele lui Voiculescu şi Ghiţă sunt ca soldatul japonez rătăcit în junglă care, în anii ’70 când a fost găsit, din întâmplare, nu concepea că Japonia a capitulat în faţa Americii în septembrie 1945.

În iunie 2015, nici tonomatele Antenei 3 şi România TV nu acceptă că Referendumul din 29 iulie 2012 nu a întrunit cvorumul necesar pentru a fi declarat valid de CCR. 

În ura lor şi mai viscerală faţă de Traian Băsescu, ei au lansat în spaţiul public o nouă diversiune, o nouă manipulare, o nouă minciună: poporul l-ar fi demis pe Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României dar, să vezi drăcie, 6 membri ai CCR au falsificat votul românilor, printr-o ERATĂ la decizia privind cvorumul. Ei iau de bună o plângere a unui fost judecător (un domn Creangă) care nici el nu concepe că 7.264.819 români au votat covârşitor DA împotriva lui Băsescu, printre ei aflându-se şi Domnia sa, însă CCR a spus NU, invocând, logic şi legal, lipsa de cvorumului.

De la un judecător, mă rog, fost judecător, am pretenţii. Un minoritar într-un complet de judecată, dacă nu este de acord cu decizia colegilor, are dreptul la o opinie separată care nu schimbă însă cu nimic verdictul final.

Acum, vă veţi întreba: unde este manipularea tonomatelor? Ca să o pot demonstra, mi-ar trebui vreo 50 de pagini. Am însă la îndemână şi logica. Am şi evidenţa minciunii din maldărul de informaţii mincinoase, am şi evidenţa rezultatelor electorale de la 7 decembrie 2012, la numai 5 luni de la Referendum, când prezenţa la vot ar fi trebuit să o depăşească pe aceea din Duminica Orbului – 20 mai 1990, când furia împotriva regimului Ceauşescu clocotea încă. Asta ca să-i dea lovitura de graţie lui Băsescu! Să-l facă mieluşel la Cotroceni. Prizonierul USL!

1). USL putea atinge cvorumul la 29 iulie 2012 doar dacă Referendumul se desfăşura pe parcursul a două zile. Cum a făcut  Adrian Năstase în octombrie 2003 când a modificat Constituţia. Argumentele sunt prezenţa la urne, pe ore. Foarte slabă până la ora 15,30 (doar 3,936 votanţi, adică 21,52 %), la fel de slabă până la ora 21,30 (37,67 %), pentru ca, brusc, într-o oră şi jumătate, până la ora 23, să se răscoale spiritul civic în români şi ei să dea fuga, în plină noapte, tineri şi bătrâni,  până la secţiile de votare, pentru a-l pune pe fugă pe Băsescu!

2). La 29 iulie 2012, să fi fost fraudate între 1,5 şi 2 milioane de voturi aşa cum au afirmat unii procurori care au văzut multe la viaţa lor? Păi, de ce un asemenea elan electoral nu s-a manifestat şi la alegerile parlamentare din 7 decembrie 2012, când miza USL nu a mai fost alungarea lui Băsescu de la Cotroceni, ci  însăşi soarta politică a PSD şi PNL, adică să acceadă în parlament sau să rămână pe dinafară în colegiile în care au candidat oamenii lor?  De ce USL a adunat pentru sine abia 5.567.477 de voturi? Unde-i diferenţa până la 7.264.819 de electori care au votat DA la Referendumul din 29 iulie 2012? Li s-a făcut lehamite, nu i-au convins candidaţii USL?

Că minciuna şi manipularea put de la distanţă, nu încape îndoială. Însă îmi pun batista la gură ca să-mi protejez plămânii.

Pentru final, am păstrat trei PS-euri:

a). Marius Manolache, finul lui Victor Ponta, un miliţian din Vânju Mare cu ifose de ales al neamului, a votat cu voioşie legea pensiilor speciale ale parlamentarilor pentru că demnitari ca el se consideră deasupra medicilor, inginerilor, profesorilor etc. Jurnalista Loredana Chimoiu (condeier în toată puterea cuvântului, nu tonomat precum colegii ei) a întrebat mai mulţi „vânjoşi” din colegiul electoral al ipochimenului dacă au votat la 12 decembrie 2007 şi dacă au auzit de Marius Neica Nimeni. Răspunsul lor: au votat cu sigla USL. Concluzia: în caseta cu sigla USL putea fi numele oricărui boschetar.
b) Călin Popescu Tăriceanu a recunoscut duminică, la televiziunea lui Ghiţă, că în parlament sunt oameni de o calitatea slabă. Erată: nu slabă, ci foarte slabă!
c) D-le Crin Antonescu,  sunteţi bucuros că aţi pus umărul din greu la crearea monstrului politic USL în numele căruia guvernează un mincinos şi plagiator ca Victor Ponta?  Aveţi mustrări de conştiinţă că aţi pariat pe mârţoage politice?  

 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite