Managerul suspendat al Spitalului de Urgenţă Focşani spune că s-a vindecat de coronavirus. „După numirea verişoarei, minune Dumnezeiască, m-am negativat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Mîndrilă
Constantin Mîndrilă

Constantin Mîndrilă spune că i-a făcut plângere penală prefectului Gheorghiţă Berbece şi noului director interimar al spitalului pentru că i-au spart biroul.

Aflat încă internat în Secţia de Infecţioase, după ce a fost depistat încă de pe 8 aprilie cu coronavirus, directorul suspendat al Spitalului de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani, Constantin Mîndrilă, trece la atac împotriva celor care în opinia lui i-au făcut viaţa grea în ultima vreme.

Mîndrilă spune că s-a vindecat abia după ce în locul său a fost instalată verişoara prefectului.

"Imediat după suspendarea mea şi numirea rudei prefectului în funcţia de manager la cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, am fost anunţat că m-am  negativat! Deci, mai pe scurt, am fost ţinut internat forţat peste 30 de zile în spital, cu rezultate „incerte”, pentru ca ruda prefectului să poată obţine fără concurs un post de conducere! După numirea verişoarei în functie, minune Dumnezeiască, imediat m-am NEGATIVAT, având doua teste negative consecutive la interval de 24 de ore, cum cere legea", spune Mîndrilă.

Acesta este de părere că spitalul a ajuns pe mâinile unei femei fără pregătire în managementul sanitar, singura calitate a acesteia fiind că este rudă cu şeful Prefecturii Vrancea.

Despre prefectul Gheorghiţă Berbec, directorul suspendat Mîndrilă spune că i-a făcut plângere penală, una dintre ele referindu-se la violarea biroului său.

"Deşi mi-am încuiat biroul, loc unde au rămas efecte personale dar mai ales documente ale instituţiei pe care o conduceam, prefectul Berbece, a întrat abuziv în biroul meu, fix în aceeaşi zi în care a venit echipa militară, a  cotrobăit prin toate lucrurile personale şi documentele existente acolo şi a chemat la ordine salariaţi ai spitalului cu toate că legea nu îi conferă acest drept. Şi pentru că atunci când nu cunoşti legea faci prostii, dorinţa de a se poza de la locul faptei a fost mult prea puternică, postând pe o reţea de socializare fotografii martor. Aceasta situaţie m-a obligat să înaintez plângere penală pentru violarea sediului profesional, în felul acesta putând clarifica si ce anume s-a sustras din birou dintre bunurile personale şi dintre documentele oficiale ale instituţiei", a mai precizat directorul suspendat.

În finalul declaraţiei de presă, Mîndrilă i-a felicitat pe medici, asistenţi, infirmiere şi personalul TESSA din spital pentru modul cum s-au şi-au făcut datoria, asigurându-i că "ne vom revedea", în sensul că într-o zi îşi va relua poziţia în spital.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite