Mai puţin de jumătate dintre medicii de familie au încheiat cu Casa de Sănătate contracte pentru vaccinare sau testare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de familie nu vor să fie prea implicaţi în capania de vaccinare FOTO: Ro Vaccinare
Medicii de familie nu vor să fie prea implicaţi în capania de vaccinare FOTO: Ro Vaccinare

Medicii de familie au putea să se implice mai serios în campania de vaccinare, dar invocă faptul că sunt depăşiţi de numărul mare de pacienţi care prezintă alte boli cronice.

Începând cu luna ianuarie, efectuarea activităţii de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2 se face de către medicii de familie aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate

În Vrancea, circa jumătate din medicii de familie din judeţ au încheiat contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea pentru activităţi de vaccinare sau de testare. Un număr de 46 de medici de familie au semnat pentru activitatea de vaccinare, 19 medici de familie pentru vaccinare şi testare, iar doi medici - pentru activitatea de testare.

Practic, beneficiarii activităţii de testare sunt toate persoanele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, eligibile la testare, persoanele care nu au un medic de familie, persoanele care sunt înscrise pe lista altui medic de familie care nu asigură aceste servicii, la un interval de cel puţin 48 de ore între două testări succesive. 

Testarea se acordă indiferent de statutul de asigurat al persoanei, fără a fi necesară utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia.

Medicii de familie sunt retribuiţi pentru această activitate, dar cu toate acestea mai puţin de jumătate dintre cei aflaţi în relaţia contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate au înţeles că pot ajuta pacienţii în perioada pandemică. Iar sumele pe care le primesc nu sunt deloc de neglijat.

„Pentru activitatea de testare realizată, pentru care medicul de familie nu a perceput sume suplimentare, validată ca serviciu prin raportarea informaţiilor privind persoanele testate în Corona Forms, tariful este de 50 de lei/ persoană şi cuprinde contravaloarea testului, manopera, materialele şi echipamentele de protecţie necesare testării. Decontarea se face de la data încheierii contractului cu casa de asigurări de sănătate sau, după caz, a actului adiţional la contractul încheiat pentru activitatea de vaccinare. Pentru administrarea vaccinului de către medicii de familie în cabinetele proprii, aceştia vor beneficia de un tarif de 40 lei/ inoculare. Pentru administrarea vaccinului de către medicii de familie la domiciliul pacientului, aceştia vor beneficia de un tarif de 60 lei/ inoculare iar pentru activitatea de monitorizare a pacienţilor COVID -19 de către medicii de familie, aceştia vor beneficia de un tarif de 105 lei/ persoană”, a declarat pentru „Adevărul“ Iustina Papuc, purtător de cuvânt al CAS Vrancea.

Medicii de familie au putea să se implice mai serios în campania de vaccinare, dar din informaţiile obţinute de noi aceştia invocă faptul că sunt depăşiţi de numărul mare de pacienţi care prezintă alte boli cronice.

În prezent, 128 de medici de familie din judeţ sunt în prezent în contract cu CAS Vrancea.

Vă mai recomandăm:

Centru de vaccinare operaţional la Dedeman Focşani. Un alt centru va fi deschis la promenada Funshop Park

Focşănenii se pot imuniza cu cea de-a treia doză a vaccinului împotriva COVID-19. Unde este disponibil vaccinul

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite