Mai multe localităţi din Vrancea au fost lovite de grindină

La Tulnici, grindina a avut dimensiunile unui ou de porumbel. Grindină a mai căzut la Odobeşti şi la Garoafa.


În urmă cu aproximativ o oră în mai multe localităţi din Vrancea au căzut importante precipitaţii care au depăşit chiar şi 30 de litri/mp.

Cel mai tare a plouat la Tulnici, unde s-au înregistrat 33 litri/mp, tot aici fiind înregistrată grindină. De asemenea, grindină a căzut şi în localităţile Garoafa şi Odobeşti.

Administraţia Naţională de Meteorologie, Centrul Meteorologic Regional Moldova, a emis o avertizare cod galben vizând fenomene meteorologice periculoase imediate.

Fenomenele asociate sunt intensificările de vânt, ce trecător pot lua aspect de vijelie.

Conform atenţionării hidrologice, care a fost emisă la ora 15.00, în următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Buzău, Putna şi Râmnicu Sărat.

Prefectura Vrancea a dispus Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă monitorizarea permanentă a situaţiei existente, pentru a putea lua măsurile preventive, în scopul limitării efectelor negative şi a avertizării operative a populaţiei în eventualitatea apariţiei unei situaţii de urgenţă.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: