Mai mult de jumătate dintre profesorii din Vrancea nu ştiu dacă se vor vaccina împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campania a doua de vaccinare include şi profesorii
Campania a doua de vaccinare include şi profesorii

Profesorii au fost chestionaţi în legătură cu disponibilitatea de a se vaccina înainte de începerea celei de a doua etape de imunizare, care vizează inclusiv cadrele didactice.

Personalul din învăţământul preuniversitar vrâncean este mai degrabă sceptic în legătură cu campania naţională de vaccinare împotriva coronavirusului.

Cel puţin aşa reiese din statistica Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, după ce profesorii au fost chestionaţi la nivelul instituţiilor şcolare.

Astfel, din cele 3.308 cadre didactice intervievate, doar 1.525 au fost ferme, declarând că se vor vaccina în perioada următoare, ceea ce înseamnă mai puţin de jumătate, respectiv 46,1%.

Asta nu înseamnă că cei care nu au dat un răspuns nu se vor vaccina, ci mulţi dintre ei vor aştepta o perioadă, să urmărească dacă vaccinul va avea reacţii adverse sau nu.

În privinţa  personalui didactic auxiliar, din 448 persoane intervievate, 198 de persoane şi-au exprimat disponibilitatea de a se vaccina împotriva COVID-19 (44,19%). Chestionaţi au fost şi cei care reprezintă  personalul administrativ/nedidactic. Din 919 persoane intervievate, 322 de persoane şi-au exprimat disponibilitatea de a se vaccina. (35,03%).

Vă mai recomandăm:

Se pregătesc centrele de vaccinare împotriva COVID-19. Câte locuri au fost stabilite în Vrancea

Doar trei din cele nouă centre stabilite pentru vaccinare în Vrancea sunt active în etapa a doua de imunizare

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite