Liberalii lui Orban tânjesc după Ministerul Transporturilor. „Cu Grindă vom construi autostrăzile care să scoată Moldova din subdezvoltare” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ştefan şi Ionel Dancă sunt deputaţi PNL de Vrancea FOTO: Facebook Ionel Dancă
Ion Ştefan şi Ionel Dancă sunt deputaţi PNL de Vrancea FOTO: Facebook Ionel Dancă

Mesajul a venit de la Ionel Dancă, deputat PNL de Vrancea, fost şef al Cancelariei prim-ministrului în perioada Guvernului Orban.

Criza de la nivel guvernamental este în plină desfăşurare, după ieşirea din Guvern a miniştrilor USR PLUS, dar taberele liberale care se luptă la congresul din 25 septembrie par mai degrabă preocupate cu cine să-i înlocuiască pe uşerişti.

După Robert Sighiartău, secretar general al PNL şi susţinător al echipei Cîţu, care a declarat duminică că în eventualitatea unei împăcări cu USR PLUS această formaţiune ar putea primi mai puţine ministere, un liberal din tabăra Orban bagă şi el băţul prin gard, sugerând că Ministerul Tansporturilor ar trebui să fie la PNL.

Ionel Dancă, deputat PNL de Vrancea şi fost şef al Cancelariei prim-ministrului în perioada Guvernului Orban a indicat şi un nume potrivit pentru portofoliul Tranporturilor, nimeni altul decât fostul titular de la Lucrări Publice şi Dezvoltare, Ion Ştefan, zis "Grindă". Declaraţia a fost făcută sub privirile lui Ludovic Orban, cel care spunea în urmă cu doar câteva zile că dacă va fi reales preşedinte al PNL va reface în maxim 48 de ore coaliţia cu USR PLUS.

„Fără Ionuţ Ştefan al nostru de la Vrancea, autostrada A7 rămânea un proiect mort în sertarele Ministerului Transporturilor. Ion Ştefan a luat proiectul, a făcut şedinţe săptămânale, a devenit un adevărat diriginte de şantier pe acest proiect, a lăsat la cheie toate procedurile de licitaţie şi de contractare a lucrărilor pentru această autostradă astfel încât în 2024 să circulăm pe autostradă de la Focşani la Bucureşti. Din păcate, Ministerul Transporturilor nu a rămas la Partidul Naţional Liberal. Unii au claxon dar nu au motor şi direcţie, nu au acceleraţie. Domnul Drulă a promis că va accelera acest proiect, dar din păcate suntem cu el în întârziere, mult claxon şi la dânsul. Sper ca într-o viitoare guvernare liberală în care Ministerul Transporturilor va fi condus de un ministru liberal acel ministrul să fie din Moldova şi acel ministru trebuie să fie Ion Ştefan”.


Ionel Dancă a sugerat că eticheta de Grindă ar trebui să fie un motiv de mândrie pentru liberali, amintind că acest partid a mai avut un ministru supranumit "Cărămidă", de numele căruia s-au legat cele mai multe construcţii de şcoli.

„Eu cred că această etichetă de ministrul Grindă trebuie să continue, pentru că mai există un precedent în istoria iluştrilor miniştri liberali. În perioada interbelică era un ministru al Educaţiei, supranumit „ministrul Cărămidă”. Constantin Angelescu, în perioada interbelică, şi-a căpătat acest renume, de „ministrul Cărămidă” pentru că a avut ambiţia ca în fiecare localitate să construiască o şcoală şi este reformatorul PNL din perioada interbelică care a dezvoltat infrastructura şcolară. Şi noi, PNL, cu un ministru din Moldova, cu Ion Ştefan, ministrul Grindă, vom construi autostrăzile care să scoată Moldova din nivelul de subdezvoltare”.

Comparaţia este una total forţată, având în vedere că lui Ion Ştefan i s-a spus "ministrul Grindă" nu de la vreo realizare publică, ci de la dimensiunea impresionantă a casei sale din Focşani, învinuindu-l pe constructor că ar fi greşit o grindă şi s-a trezit cu etaj în loc de mansardă,

„Nu sunt băiat pretenţios, aşa. La mansardă nu cred că am urcat de două ori pe an, aşa a fost, a greşit constructorul o grindă şi a ieşit mansarda etaj. Dar, asta e viaţa, doar n-oi dărâma casa”, spunea Ion Ştefan la vremea respectivă.

Vă mai recomandăm:

Cum explică ministrul propus la Dezvoltare faptul că are o casă de 910 metri pătraţi: A greşit constructorul o grindă şi a ieşit etaj

Ministrul Ion Ştefan şi-a reparat grinda din declaraţia de avere. Anul trecut i-au intrat în conturi 200.000 de euro

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite