La Odobeşti se deschide marţi o nouă ediţie a Salonului de Caricatură "Milcoveritas"

La Odobeşti se deschide marţi o nouă ediţie a Salonului de Caricatură

Caricatură C. Pavel

Casa de Cultură din Odobeşti va organiza marţi, 20 decembrie 2016, la ora 14, vernisajul ediţiei 2016 a Salonului de Grafică Satirică MILCOVERITAS.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înfiinţat în 1979 de profesorul Nicoae Sava şi graficianul Constantin Pavel, cu numele "ExpoSpin", Salonul de Grafică Satirică a fost până în 1989 un adevărat brand cultural vrâncean şi locul pe unde au trecut cei mai mari graficieni români din epocă: Mihai Stănescu, Vasile Crăită, Alexandru Clenciu, Rodica Tott, Radu Popovici.

Emulaţia culturală vrânceană din anii ’90 a făcut ca atenţia să se îndrepte spre alte preocupări şi expresii artistice, în dauna Salonului de Grafică Satirică şi a Salonului Literar de la Dragosloveni, care au dispărut la sfârşitul primului deceniu al mileniului trei.

Pentru a salva acest patrimoniu cultural, din 2015 Casa de Cultură ”Constantin C. Giurescu”, cu sprijinul Primăriei Odobeşti şi susţinerea graficianului Constantin Pavel, a reluat organizarea Salonului de Grafică, de această dată în Oraşul viilor Domneşti.

Pentru ediţia din acest an au trimis lucrări ARES din Cuba, Angel Boligan din Mexic, Pol Leurs din Luxemburg, Mikhail Zlaykovsky din Rusia şi românii Mihai Boacă, Pavel Botezatu, Doru Axinte, Costel Pătrăşcan, Constantin Pavel, Gabriel Rus, Liviu Stănilă şi Cristian Topan.

Manifestarea se va desfăşura în Foyerul Casei de Cultură, din str. Libertăţii nr. 124.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările