Jurnalul unui general vrâncean care a luptat în Primul Război Mondial, lansat la Odobeşti

Jurnalul unui general vrâncean care a luptat în Primul Război Mondial, lansat la Odobeşti

Coperta cărţii

Casa de Cultură “Constantin C. Giurescu” din Odobesti găzduieşte marţi, 8 aprilie, ora 10.00, a prezentarea jurnalului de război al generalului Ion Raşcu, „Jurnalul meu din timpul Războiului pentru Întregirea Neamului”.

Ştiri pe aceeaşi temă

General al Armatei Române, Ion Raşcu a jucat un rol important în Primul Război Mondial, iar jurnalul ţinut de general pe timpul luptelor este o mărturie directă despre prima mare conflagraţie de talie mondială din secolul XX.

Familia Raşcu este legată de Odobeşti, unde avea o frumoasă moşie cu vii, o pivniţă celebră şi o reşedinţă de vacanţă, construită cu bun gust şi mult rafinament : Crama Raşcu, în prezent Crama Tenuta.

Volumul va fi prezentat de editorii lucrării, respectiv prof. Horia Dumitrescu, directorul Muzeului Vrancei şi prof. Dumitru Huţanu, cercetător la Muzeul Vrancei. Evenimentul va avea loc în foaierul Bibliotecii Publice din localitate.

Mai puteţi citi:

Scriitoarea Mariana Vichy Vârtosu îşi lansează o nouă carte la Focşani

Eveniment de excepţie la Focşani. Fotojurnalistul Emanuel Tânjală îşi lansează cartea “Jurnalul unui fotograf”
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: