„Jos Pălăria“ pentru Trupa de Teatru „Protha“ din Panciu. Elevii actori au luat premiul special la Festivalul Naţional de Teatru pentru Liceeni

„Jos Pălăria“ pentru Trupa de Teatru „Protha“ din Panciu. Elevii actori au luat premiul special la Festivalul Naţional de Teatru pentru Liceeni

Trupa Protha

Trupa a luat premiul special la cea de a XIX-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Liceeni „Jos Pălăria“, care s-a desfăşurat în perioada 6-8 mai 2016, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Viteazu“ din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

La această ediţie,  spectacolul „Oscar şi Tanti Roz“, după Eric Emmanuel Schimdtt, în regia lui Cătălin Sfîrloagă, a primit Premiul Special al Juriului, Bianca Maria Carabă a obţinut Premiul pentru interpretare rol secundar feminin (rolul Tanti Roz) şi Eusebiu Isac a primit Premiul pentru interpretare monolog masculin. 

Din distribuţia spectacolului au mai făcut parte parte Marius Iftinca, Diana Apostu, Ella Tătaru, Valentina Mănăilă, Ramona Ignat, Miruna Tutoveanu, Georgiana Cociorbă, Ştefan Banciu, Bogdan Robu, Andrei Coroiu, Robert Grigoraş şi Eduard Cruceanu.
 
La Festivalul Naţional de Teatru pentru Liceeni „Jos Pălăria“  au participat 18 trupe de teatru din Bucureşti, Botoşani, Iaşi, Constanţa, Călăraşi, Timişoara, Ploieşti şi Panciu. Din juriu au făcut parte actriţa Dorina Chiriac, jurnalista Gabriela Hurezean şi regizoarea Teodora Cîmpineanu.

 În perioada 19-20 mai 2016, „Protha“ va participa la Festivalul Naţional de Teatru Francofon de la Iaşi, cu spectacolul „Oscar et la Dame Rose“, după Eric Emmanuel Schimdtt, în regia lui Cătălin Sfîrloagă, profesor coordonator Elena Manovici. Acelaşi spectacol a fost prezentat şi la Festivalul Internaţional de Teatru Francofon din Catania, desfăşurat între 12-18 aprilie 2016.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările