Iulian Nica, nepotul fostului ministru Dan Nica, acuzat că îşi face campanie electorală la Panciu cu vinul "unchiului",  achiziţionat din bani publici

Iulian Nica, nepotul fostului ministru Dan Nica, acuzat că îşi face campanie electorală la Panciu cu vinul

Viceprimarul Iulian Nica (centru) a distribuit sacoşe cu alimente şi în campania din 2012

Oraşul vrâncean Panciu figurează pe lista localităţilor din România unde pe data de 25 mai, în ziua alegerilor europarlamentare, vor avea loc şi alegeri anticipate pentru funcţia de primar, după ce titularul postului a decedat în luna noiembrie 2013.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Panciu, pe daa de 25 mai vor fi nu numai alegeri europarlamentare ci va fi organizat şi scrutin pentru alegerea noului edil al oraşului, post devenit vacant odată cu decesul celui care a fost primar 13 ani, Ion Petre.

Favorit pentru acest post este candidatul PSD Iulian Nica, nepotul fostului ministru al comunicaţiilor Dan Nica, avantajat şi de faptul că de două mandate ocupă postul de viceprimar al oraşului.

Acesta a dat startul campaniei electorale mai devreme, iar în Săptămâna Patimilor îi vizitează pe electori acasă, oferindu-le pachete alimentare cumpărate din bani publici.

Astfel, consilierii locali de la putere din Panciu au aprobat în preajma Paştelui aprobarea de la bugetul local a sumei de 30.000 de lei pentru oferirea de pachete cu alimente pentru 750 de familii sărmane din oraşul care numără, conform datelor recensământului, sub 3000 de familii. Practic, pachetele se distrubuie la 25% din populaţie.

„Noi am votat împotriva acestui proiect de hotărâre de pe urma căruia viceprimarul Nica vrea să profite. Nu ne opunem ajutorării familiilor nevoiaşe, dar ne deranjează că merg din casă în casă şi spun că sunt din partea PSD şi a candidatului la primărie. Mai mult decât atât, fiecare pachet conţine şi câte o sticlă de vin cumpărată de la firma tatălui fostului ministru Dan Nica, care este unchiul viceprimarului. Iulian Nica nu vrea să ne ofere nici un deviz legat de cât a costat vinul, mai ales că am aflat că un litru de vin a costat 15 lei.  Asta în condiţiile în care Panciu este patria vinului, iar podgorenii abia se chinuie să-l vândă cu 4-5 lei litrul”, ne-a declarat Adrian Oancea, consilier local PDL la Panciu.

Viceprimarul Iulian Nica nu neagă că a mers în cartierele oraşului să împartă alimentele şi declară că nu ştie de unde a fost cumpărat vinul.

„La noi este o tradiţie de ani de zile să facem pachete pentru cei săraci. Şi la Crăciun au fost 400 de pachete, şi în anii trecuţi la fel. Am fost într-un cartier, pentru că oamenii m-au chemat să discutăm probleme edilitare. Ce afirmă domnul consilier sunt minciuni sfruntate. Pachetul conţine un cozonac, o sticlă de ulei, o pungă de zahăr, alta de făină, o ciocolată şi un litru de vin. Nu ştiu de unde a fost cumpărat vinul, pentru că pachetele au fost făcute de o firmă din localitate care se ocupă cu comerţul cu amănuntul şi ne-a făcut o ofertă bună. Chiar ne şi aşteaptă cu banii, că nu avem de unde să-i dăm pe toţi. Totuşi, nu cred că vinul a costat atât. Nu puteam să punem bere în pachet tocmai la noi, în patria vinului”, spune în replică viceprimarul Iulian Nica.

Încercarea noastră de a solicita un deviz al cheltuielilor cu pachetele alimentare s-a soldat cu refuz din partea viceprimarului, care spune că nu a încheiat acţiunea de distribuire a pachetelor.

Oraşul Panciu este înglodat în datorii, după ce anul trecut s-a împrumutat cu 9 milioane de lei de la Finanţe, pe termen de cinci ani,  pentru plata unor arierate vechi.

Mai puteţi citi:

La Panciu nu s-a stabilit data alegerilor pentru scaunul de primar lăsat liber prin decesul lui Ion Petre, însă viceprimarul Nica a intrat în campanie electorală

Campanie cu sacoşe de alimente la Panciu VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: