Investiţie în tehnologie de vârf la Odobeşti, primul "oraş inteligent" din Vrancea

Investiţie în tehnologie de vârf la Odobeşti, primul

Foto: Primăria Odobeşti

Edilii au anunţat că localitatea devine Odobeşti smart city, prin digitaliyarea informaţiilor de interes public din oraş

Ştiri pe aceeaşi temă


Odobeştiul a făcut astăzi un prim pas important către lumea oraşelor inteligente. Edilul localităţii a anunţat  că a pus la dispoziţia odobeştenilor, gratuit, internet outdoor printr-o reţea wi-fi în zona centrală a oraşului Odobeşti, urmând ca în viitor reţeaua să funcţioneze pe întreaga suprafaţa a oraşului.

Accesul la internet se poate face cu ajutorul telefoanelor smartphone, tablete, laptop şi orice dispozitiv cu tehnologie Wi-Fi.

„S-au creat astfel premisele digitalizării informaţiilor de interes public şi accesul cetăţenilor la infrastructura electronică ce va fi structurată pe domenii de activitate. Tehnologiile moderne fără fir pot interconecta echipamentele la distanţe mici dar şi la distanţe mari şi permit utilizatorilor să aibă parte de o educaţie accesibilă, susţin dezvoltarea economică, comunicarea, dreptul la informare şi la libera exprimare prin acces rapid şi facil la toate informaţiile, comerţ electronic.”, potrivit primarului Daniel Nilolaş.

Prin conceptul „Odobeşti Smart City, în afară de reţeaua wireless se vor integra mai multe concepte: G.I.S. (monitorizarea reţelelor de utilităţi şi a limitelor de proprietate a terenurilor şi drumurilor), parcări inteligente, catalog electronic, camere wireless de supraveghere pentru siguranţa populaţiei, smart-point-uri pentru simplificarea procesului prin care se pot obţine de la Primărie un anumit document şi printarea formularelor tipizate (certificate fiscale), harta electronică a oraşului, crearea de reţele vizibile utilizatorilor prin care se pot transmite programe tv-online, arhivă media, camere streaming pentru transmisiuni live din oraş, tur virtual al oraşului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: