Interes major pentru cumpărarea clădirii patronului Certimpex. Primarul are acum alte planuri cu acest imobil

Interes major pentru cumpărarea clădirii patronului Certimpex. Primarul are acum alte planuri cu acest imobil

Clădirea se află în zona parcării Electrica

Primarul Cristi Misăilă revine joia viitoare în Consiliul Local cu proiectul de hotărâre privind aprobarea iniţierii procedurii de cumpărare a imobilului afaceristului Nicolae Ţutoi, clădire aflată pe strada Leopoldina Bălănuţă Nr. 13, în zona parcării Electrica.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul a mai fost discutat şi în luna septembrie, când Misăilă a propus ca în acest spaţiu să funcţioneze Serviciul de Impozite şi Taxe. Consilierii opoziţiei s-au opus acestui proiect, astfel că proiectul a picat la vot.

Clădirea patronului Certimpex  stă nefolosită de câţiva ani buni, iar Nicolae Ţuţoi a făcut deja o ofertă de vânzare municipalităţii.  

Clădirea care are regim P+3, are o suprafaţă desfăşurată de 834 mp şi un teren aferent în suprafaţă de 455 mp, iar aşa cum se precizează în oferă preţul imobilului este de 662.400 de euro. 

Pentru a-i face pe consilierii opoziţiei să se răzgândească, primarul Cristi Misăilă vine acum cu altă propunere privind destinaţia spaţiului. Primarul susţine că prin resistematizarea infrastructurii de transport în Focşani, reabilitarea sistemului de iluminat public, modernizarea transportului public, dezvoltarea reţelei de piste de biciclete, prin introducerea unui sistem de monitorizare a flotei de vehicule şi alte câteva proiecte cu finanţare europeană care însumează investiţii de 46 de milioane de euro este nevoie de un spaţiu de cel puţin 800 mp pentru asigurarea funcţionării sistemelor de dispecerizare control şi monitorizare în care vor fi instalate toate sistemele.

Primăria spune că în cazul în care aleşii îşi vor da acordul de principiu asupra procedurii de iniţiere de cumpărare a acestui sediu va fi angajat şi un evaluator autorizat pentru stabilirea preţului de cumpărare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: