Inspectori şcolari daţi pe mâna Parchetului pentru comportament abuziv. Oficial din IŞJ Vrancea, reclamat că cerea să i se gătească peşte şi sarmale

Inspectori şcolari daţi pe mâna Parchetului pentru comportament abuziv. Oficial din IŞJ Vrancea, reclamat că cerea să i se gătească peşte şi sarmale

Inspectoratul Şcolar Vrancea

Reclamaţiile au ajuns la fostul şef al IŞJ Vrancea, Dorin Cristea, demis de ministrul Valentin Popa săptămâna trecută, care le-a direcţionat, ulterior, către instituţiile competente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani cercetează doi oficiali de la Inspectoratul Şcolar Vrancea, dar şi o educatoare de la o grădiniţă din Focşani, reclamaţi de administratorul unei unităţi de învăţământ, dar şi angajate de la aceeaşi unitate pentru abuz în serviciu şi purtare abuzivă, uzurparea funcţiei. 

Reclamaţiile au ajuns la şeful IŞJ Vrancea, Dorin Cristea, schimbat între timp din funcţie, care le-a direcţionat către organele abilitate.

Potrivit actelor de la dosar, Lenuţa Vasile, administratorul Grădiniţei 15 din Focşani, îl acuză pe inspectorul general adjunct Aurel Şelaru (foto jos) de comportament abuziv şi limbaj neadecvat, “după ce fără să aibă delegaţie în acest sens şi fără să aibă atribuţii de control pe linie alimentară, prevalându-se de funcţia deţinută, în mod repetat, ar fi pătruns în bucătăria şi anexele alimentare ale grădiniţei, exercitând presiuni asupra reclamantei, folosind un limbaj inadecvat şi efectuând un control  igienico-sanitar al alimentelor la care nu este abilitat”, se arată în adresa trimisă Serviciului Judeţean Anticorupţie Vrancea.

Acelaşi administrator o reclamă şi pe Amalia Chirtoc, inspector şcolar pentru învăţământul preşcolar, care i-ar fi solicitat reclamantei, în mod repetat, ”să gătească în interesul acesteia peşte şi sarmale în weekend, dar şi angajarea unei bucătărese”.

Nu a scăpat de reclamaţie nici educatoarea Oana Alexe, care ar executa orbeşte ordinele inspectoarei Chirtoc. Afirmaţiile administratorei sunt întărite de alte două angajate ale grădiniţei, care la rândul lor îl reclamă pe inspectorul general adjunct de comportament abuziv şi presiuni asupra personalului. 

La rândul ei, administratora Grădiniţei 15, Lenuţa Vasile, este reclamată de u grup de educatoare din unitatea unde lucrează că “ar sustrage alimente şi ar exercita ameninţări asupra educatoarelor”. 

Într-un răspuns trimis Inspectoratului Şcolar Vrancea, Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea anunţă că şi-a declinat competenţa şi a transmis reclamaţiile către Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, care va cerceta cazul.

În cursul zilei de marţi am încercat să luăm legătura de mai multe ori cu personajele principale invocate în reclamaţii.

Inspectorul general şcolar Aurel Şelaru ne-a trimis un mesaj prin care spune că este în şedinţă şi nu poate vorbi, inspectorul Amalia Chirtoc şi-a închis telefonul, iar administratorul Lenuţa Vasile s-a scuzat că nu poate vorbi, invocând faptul că sunt mulţi părinţi la uşa ei şi trebuie să le încaseze banii pentru serviciile oferite de grădiniţă.

citeste totul despre: