Inflaţia majorează taxele şi impozitele pentru focşăneni în 2021. Se menţin, în schimb, bonificaţiile

Inflaţia majorează taxele şi impozitele pentru focşăneni în 2021. Se menţin, în schimb, bonificaţiile

Ghişeul de taxe şi impozite al Primăriei Focşani

Primăria Focşani a postat pe site-ul propriu proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitelor şi taxelor locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzilor aplicabile în anul fiscal 2021.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit proiectului, pentru anul 2021 impozitele şi taxele locale stabilite în sumă fixă, precum si cele stabilite în cota procentuală, se menţin în limitele prevăzute de Codul Fiscal.

În schimb,  pentru taxele care constau într-o anumită sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei anumite sume în lei, este obligatorie indexarea cu rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, adică inflaţia din 2019.

Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a anunţat că inflaţia a fost de 3,8%. Din acest motiv, focşănenii vor plăti impozite ceva mai mari.

Pentru clădirile rezidenţiale şi clădirile anexă aflate în proprietatea persoanelor fizice impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unor cote de 0,15% asupra valorii impozabile a clădirii.

Mai jos aveţi proiectul pus în dezbatere, postat pe site-ul Primăriei Focşani.

Impozite Si Taxe al Focşani... by Borcea Stefan

Proprietarii de clădiri care nu îşi îngrijesc clădirile sunt atenţionaţi că vor plăti impozite cu până la 500% mai mari, prevederi care erau şi în trecut, dar care nu s-au aplicat, la fel şi deţinătorii de terenuri agricole, care dacă nu-şi lucrează timp de doi ani terenul vor plăti un impozit majorat cu 500%.

Pentru cu plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri şi mijloacelor de transport datorat pentru întreg anul, până la 31 martie 2021,  se aplică o bonificaţie de 10% la persoanele fizice şi 5% la persoanele juridice.

Vă mai recomandăm:

VIDEO Primarul Misăilă mai numără odată focşănenii care nu plătesc serviciul de salubritate. Deocamdată nu a găsit soluţia să-i oblige să achite gunoiul pe care îl produc

Un nou centru pentru plata taxelor şi impozitelor la Focşani. "Activitatea de evidenţă a mijloacelor de transport se va desfăşura doar în această locaţie"

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările