Indemnizaţii nesimţite la ATOP Vrancea / Vezi aici câţi bani încasează aleşii judeţeni din această activitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan
Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan

În timp ce majoritatea bugetarilor din Vrancea au de pătimit din cauza tăierilor salariilor, la nivelul Consiliului Judeţean există un organism prin care se „toacă" bani grei.Pentru o şedinţă în comisie şi una în plen, fiecare membru pleacă acasă lunar cu minim 1300 de lei

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Vrancea este o structură care funcţionează cu rol consultativ pe lângă Consiliul Judeţean, membrii acesteia fiind recompensaţi regeşte pentru a fi prezenţi la două şedinţe pe lună.

Anul trecut, indemnizaţiile celor 13 membri au depăşit suma de 200 000 de lei. Majoritatea sunt şi consilieri judeţeni, primesc o retribuţie lunară de cel puţin 1300 de lei, la care se adaugă şi indemnizaţia de ales judeţean de 500 de lei/lună.


Preşedintele ATOP Vrancea, Ştefan Buzărnescu, a încasat anul trecut 18000 de lei din această calitate.

„Au fost şi mai mulţi bani, cam 1700 de lei/lună, dar s-a mai tăiat. Se justifică banii pe care îi primesc, pentru că am rezolvat nişte probleme. Sensul giratoriu de la Carrefour sau accesul elevilor şi profesorilor în şcoli pe o singură intrare, nouă ni se datorează", se laudă alesul judeţean Ştefan Buzărnescu.

image

Majoritatea membrilor ATOP au fost aleşi la propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.

Unul dintre ei este şi consilierul judeţean Adrian Grosu, care la rândul său a câştigat anul trecut 18000 de lei din această activitate care „l-a întrebuinţat" câteva ore, în cazul său banii dovedindu-se vitali, fiind singurul venit.

Tot din ATOP mai fac parte şi trei reprezentanţi ai comunităţii, propuşi nu de cetăţeni, cum s-ar înţelege, ci de acelaşi preşedinte al Consiliului Judeţean.

Este vorba despre fostul procuror Ion Popescu, care „cu mărunţişul" pe care îl încasează de aici îşi întregeşte pensia de serviciu câteva mii de lei pe lună, dar şi colonelul în rezervă Ignat Radu şi Gabriel Derderian.

image

De menţionat că procurorul Ion Popescu a fost trimis anul trecut în judecată de procurorii anticorupţie, oamenii legii reţinând că în calitatea sa de membru ATOP a intervenit pe lângă Marian Oprişan pentru a pune o vorbă bună să-l menţină în funcţie pe directorul Direcţiei Silvice, Petrică Tudosă.

La alţii e mai „ieftin"

Membri de drept în ATOP sunt şi subprefectul judeţului, şeful poliţiei cât şi reprezentantul sindicatului poliţiştilor, care primesc aceeaşi indemnizaţie.

„Această structură are rol consultativ şi lucrăm în special pe segmentul de prevenire. Un exemplu ar fi discuţiile pe care le-am avut cu privire la modul de comercializare al plantelor etnobotanice", declară comisarul şef Ionel Popescu, şeful Inspectoratul de Poliţie al Judeţeului Vrancea şi membru în ATOP.

image

Dacă în Vrancea indemnizaţiile pornesc de la minim 1300 de lei, în alte judeţe sumele sunt considerabil mai mici. La Galaţi, membrii ATOP primesc o indemnizaţie de 5% din salariul preşedintelului Consiliului Judeţean, respectiv 250 de lei/lună, la Vaslui şi Iaşi 200 de lei/lună iar la Botoşani 300 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite