Hoţii au tăiat la ras pădurea de goruni a Parohiei Valea Coteşti. Pagubele sunt impresionante

Hoţii au tăiat la ras pădurea de goruni a Parohiei Valea Coteşti. Pagubele sunt impresionante

Pădurea a fost tăiată în timp

Pădurea nu era păzită de o structură silvică autorizată. Lemnele au fost furate în timp, ajungându-se la un volum de peste 800 mc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Garda Forestieră Vrancea a fost sesizată la mijlocul lunii februarie, cu privire la tăieri ilegale de arbori într-o zonă din judeţ. 

Împreună cu reprezentanţi ai I.P.J. Vrancea a fost efectuat un control în suprafaţa de pădure ce aparţine Parohiei Valea Coteşti. Aici s-au găsit 682 de cioate provenite de la arbori tăiaţi ilegal, în principal din specia gorun, cu un volum total de 806,9 mc şi cu o valoare totală a prejudiciului de 714.080 lei.

"În urma cercetărilor ulterioare, s-a constatat că există neconcordanţe în privinţa amplasamentului suprafeţei de pădure a Parohiei Valea Coteşti, aceasta din urmă neavând nici contract de prestări de servicii silvice cu vreo structura silvică autorizată. I.P.J. Vrancea a deschis dosar de cercetare penală aflat în continuare în lucru", potrivit Gărzii Forestiere Vrancea.

Din inormaţiile noastre, ar fi vorba de o suprafaţă de 10 hectare de pădure pentru care propiretarul, adică parohia, nici nu s-a obosit să ridice titlul de proprietate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: