Homo sapiens supravieţuitorul şi miraculosul „bici“ de stârpit dinozaurii postdecembrişti

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se apropie alegerile locale. Luptele interne au început demult. Fotoliile sunt prea multe dar, în acelaşi timp, insuficiente. Partidele mari, PSD şi PNL, atacă vehement partidele mici, încă de la europarlamentare. E greu să simţi că-ţi bate careva pe umăr, nu-i aşa? Le place ăstora bătălia cu „piticii curajoşi“ mai ceva decât disputa cu dinozaurii „fricoşi“.

Succesul celui mic nu poate fi pe placul altuia care se crede „mare“. „Să ucidem piticii, huliganii, securiştii şi revoluţionarii“, ar zice dinozaurii, să dăm în ei cu flăcări!

Ai „dreaku' tupeişti“ şi fricoşi. Le tremură scaunul şi le suflă-n ceafă DNA-ul!

De ce nu să aibă curaj, dacă se poate?

Să eliminăm concurenţa! Să dispară cei care fură voturile dreptei! Facem „opoziţie la opoziţie“ cum putem. Cu tot bagajul populist şi demagogic. Cu toată experienţa politică acumulată pe parcurs. De ce nu? Abitir, abrupt şi mizerabil, nu cu pixul, nu cu argumente, nu cu strategii credibile. Cu patimă, cu manipulare, cu ziarul, cu televizorul şi cu Facebook-ul, printre altele.

Păi, băi nene, cu ce te-a deranjat un grup politic legitim, care militează împotriva hoţiei si corupţiei şi care şi-a câştigat statutul prin muncă şi activism onest? Cu ce? Te simţi cu musca pe căciulă să coalizezi împotrivă?

Presupunem că ar exista egalitate de şanse şi-n politică. Presupunem. Nu săriţi! Ar trebui să stăm nepăsători, noi, ăştia minoritari, la jocurile de culise şi alianţele useliste fără să ne doară? Greşit! Ei vând şi cumpără orice. Aşa au fost obişnuiţi. De 30 de ani. Totul e un târg. E grav. Cu ce costuri? Cu datorii pe spatele multor generaţii viitoare, staţi fără grijă, dar locul lor e călduţ, cald la fel ca-n scaunele unei maşini de lux.

Românii sunt vânduţi şi cumpăraţi ca la târg de politicienii fără scrupule. Românilor li se vând iluzii şi li se cumpără voturile. C-aşa-i la piaţă. Târgul macro-politic.

Românii ar trebui să se trezească, totuşi. Acest electorat ar trebui să înveţe să spună şi NU! NU e drept! NU mai vrem promisiuni, vrem acţiuni concrete şi respect. Românii trebuie, în final, cât nu e prea târziu, să aibă curajul să taxeze aceste derapaje prin implicare, prin atitudine şi apoi vot. Un vot asumat sau vot de blam, dar nu indiferent ori inconştient. Votul ăla usturător şi egoist. Ăla care biciuieşte clasa politică ipocrită, însutit mai egoistă şi coruptă decât „palma“ votantului. „Biciul vot“ să fie usturător pentru clasa politică care a nenorocit România, în ultimii 30 de ani. Ajunge! Altfel nu se mai poate!

Noi, aştia mici, proşti, naivi şi oneşti luptăm alături de cetăţenii la fel de cinstiţi sau la fel de creduli, pentru recâştigarea drepturilor democratice pierdute de peste 80 de ani. Vrem să aducem România acolo unde îşi merită locul. În rândul statelor democratice ale lumii, dezvoltate şi respectate. Oare se poate?

Habar nu am, dar nu trebuie să-mi pierd optimismul. Oamenii simpli mor înainte de vreme din orice, dinozaurii  pot trăi milioane de ani. Putem însă să ne exercităm toate drepturile pentru a supravieţui mediului. Avem gena lui homo sapiens supravieţuitorul! #România_a_fost_făcută_de oameni_care_nu_au_stat_deoparte!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite