Guvernanţii pun cruce, definitiv, construcţiei Spitalului Materno-Infantil la Focşani. Ce se întâmplă cu terenul

Guvernanţii pun cruce, definitiv, construcţiei Spitalului Materno-Infantil la Focşani. Ce se întâmplă cu terenul

Locaţia unde s-a dorit construirea Spitalului Materno-Infantil

După 2010, o dată cu mutarea instanţelor din vechiul  Palat al  Justiţiei în fostul magazin Putna de pe strada Republicii, s-a dispus ca cei  peste 12.000 mp să fie atribuiţi Ministerului Justiţiei pentru ridicarea unui Palat propriu nou.

Ştiri pe aceeaşi temă

În şedinţa de Guvern de miercuri, 12 iunie, se va aproba sistarea definitivă a lucrărilor în cadrul obiectivului de investiţii ˮSpital materno-infantil cu 180 de paturi în municipiul Focşaniˮ aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 861 din 2 decembrie 1994.

Investiţia de pe strada Lupeni 7 a fost abandonată în anul 2002 după ce s-au executat numai lucrări parţiale, în limita cotei zero la corpul central, care  au mai fost continuate  doar  în anul 2001 şi parţial în anul 2002.

Istoria construirii Spitalului Materno Infantil începe în anul 1996, pe baza hotărârii Consiliului Local Focşani nr. 36/ 1996. Atunci s-au dat în folosinţă iniţial 8.500 mp, apoi puţin peste 12.000 mp  din cei 15.000 disponibili, Direcţiei  Sanitare Vrancea pentru construcţia  Spitalul  Materno-Infantil Focşani.

După 2010, o dată cu mutarea instanţelor din vechiul  Palat al  Justiţiei în fostul magazin Putna de pe strada Republicii, s-a dispus ca cei  peste 12.000 mp să fie atribuiţi Ministerului Justiţiei pentru ridicarea unui Palat propriu nou, dar până în prezent nu s-a putut realiza decât împrejmuirea terenului în cauză pentru a-l feri, printre altele, de gunoaiele aruncate în zonă de cetăţenii needucaţi, dar  şi  de  alte intervenţii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: