Gândaci prinşi în capcane schimbate lunar în Secţia de Pediatrie.  Deputat: „Este ha-lu-ci-nant. Coabitaţi perfect cu gândacii şi cu mizeria“

Gândaci prinşi în capcane schimbate lunar în Secţia de Pediatrie.  Deputat: „Este ha-lu-ci-nant. Coabitaţi perfect cu gândacii şi cu mizeria“

Capcana cu gandaci FOTO: Facebook

Fotografia cu mai mulţi gândaci capturaţi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Sf. Pantelimon din Focşani a fost postată duminică dimineaţă, imediat după ce a fost făcută, pe pagina de socializare a unei mămici.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Spitalul Sf. Pantelimon din Focşani gândacii mişună prin secţii. I-a surprins o femeie internată cu copil în Secţia de Pediatrie. Femeia a pus ulterior fotografia pe Facebook, cu următoarul mesaj:

„Doamneee fereşte! Secţia de pediatrie Focşani, gândaci ca la ghenă! Ăştia se bat pentru ciolan, iar noi murim cu zile, te duci cu o boală şi vii cu şapte! (Fotografia e făcută astăzi)... da da, astăzi de dimineaţă!”, a scris ea pe pagina de socializare.

Deşi reprezentanţii spitalului spun că nu se confruntă cu o problemă a gândacilor, aceştia menţionează că insectele au fost atrase cu capcana.

„Acolo sunt puse capcane pentru gândaci, sunt puse cu acordul medicului epidemiolog. Nu sunt probleme cu gândacii în spital, insectele mai apar pentru că pacienţii ţin mâncare în sertare, deşi există frigidere. Capcanele au un gel special care atrag gândacii, sunt pentru prevenire. Nu circulă gândacii prin salon. Secţia de pediatrie arată foarte bine, este curată, a fost modernizată recent. A fost şi control de la DSP, totul a fost în regulă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Focşani, Alina Cosma, citată de Mediafax.

Ulterior, subiectul a fost discutat şi la Digi24, fiind luaţi prin telefon deputatul USR Emanuel Ungureanu şi purtătorul de cuvânt al Spitalului, Alina Cosma.

Acesta s-a arătat stupefiat de declaraţia reprezentantului spitalului, de altfel soţia managerului unităţii medicale, care a spus că este un lucru normal ca aceste capcane să se afle în incinta spitalului pentru a preveni o eventuală invazie de insecte. Aceasta a mai spus că respectivele capcane se schimbă în fiecare lună.

"Dumnezeule mare! Nu poţi să spui altceva când auzi cum un purtător de cuvânt explică cu nonşalanţă că acei gândaci sunt cumva o parte integrantă din orice spital. Este ha-lu-ci-nant! Această doamnă ar trebui demisă de pe planetă, să spui că acele capcane sunt un lucru normal. (...) Marea problemă sunt subsolurile, acele spitale vechi nu sunt recondiţionate cum trebuie, nu sunt deratizate cum trebuie...Coabitaţi perfect cu gândacii şi cu mizeria", a fost declaraţia tranşantă a deputatului.

Direcţia de Sănătate Publică s-a autosesizat şi a demarat un control la Spitalul de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani. Inspectorii DSP spun că verifică substanţele biocide folosite la dezinsecţie. De altfel, în urmă cu o săptămână, mai exact pe 4 februarie, la Pediatrie s-a efectuat o dezinsecţie, solicitată de angajaţii secţiei, dezinsecţia fiind realizată de angajatul care are această sarcină, care are a instalat şi capcanele care au încins internetul. „Există un plan de dezinsecţie pe anul trecut. Vom verifica în continuare dacă acest plan a fost respectat cu stricteţe. Nu ştiu dacă se vor aplica sancţiuni, vedem în orele care urmează. Capcanele nu reprezintă un pericol, nici pentru copii, nici pentru adulţi, pentru că sunt nişte capcane mecanice, care acţionează simplu, prin lipirea insectelor de o suprafaţă”, a declarat directorul DSP Vrancea, Cătălin Graur.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: