Fraţi, directori de instituţii publice, politicieni în partide diferite: PSD şi PNL. Ce înţelegere există între ei

Fraţi, directori de instituţii publice, politicieni în partide diferite: PSD şi PNL. Ce înţelegere există între ei

Luminiţa Balaban şi Florin Nedelcu sunt fraţi, dar nu fac aceeaşi politică

Luminiţa Balaban, director la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, din Focşani şi Florin Nedelcu, director la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier  (ISCTR) sunt fraţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

De ani de zile, cei doi au ales să facă şi politică la nivel local, însă nu au îmbrăţişat aceeaşi doctrină politică.

Florin Nedelcu este membru marcant al Partidului Naţional Liberal, partid care i-a oferit mai multe mandate de consilier judeţean, propulsarea în funcţia de director al ISCTR fiind tot de natură politică.

Mai mult decât atât, Florin Nedelcu deţine în prezent, tot politic, şi funcţia de preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Vrancea (ATOP), care îi aduce lunar un venit deloc de neglijat.

Sora acestuia, Luminiţa Balaban, este membru al Partidului Social Democrat şi a avut deja două mandate de consilier local PSD între 2012 şi 2020. Joi, 24 februarie, a depus jurământul pentru cel de-al treilea mandat, ocupând locul unui ales local care a plecat într-o funcţie guvernamentală.

Graţie partidului, Luminiţa Balaban a ajuns în funcţia de inspector general şcolar adjunct în anul 2012, când PSD s-a aflat la guvernare şi a rămas în acest post aproape patru ani.

Cei doi politicieni fraţi s-au arătat extrem de discreţi în a vorbi despre activitatea politică pe are au ales să o desfăşoare.

"Nu am ce să comentez. Nu cred că suntem singurii într-o astfel de situaţie şi nici nu facem politică la nivel înalt. Fiecare e liber să-şi aleagă opţiunea politică", ne-a declarat Florin Nedelcu.

La rândul său, Luminiţa Balaban a fost şi mai concisă. „Când ne întâlnim, nu discutăm politică deloc. Am căzut de acord şi ne respectăm fiecare opţiunile alese”.

De menţionat că dacă la nivel guvernamental cele două partide, PNL şi PSD, se află într-o coaliţie, la nivel local liberalii şi social democraţii se au ca şoarecele cu pisica, din această cauză formându-se şi alte majorităţi politice.

În Vrancea mai este o familie care activează în politică, fiind vorba despre soţii Mirela şi Gheorghe Stroe, dar ambii reprezintă acelaşi partid, USR. Mirela Stroe este consilier local la Focşani, iar soţul ei, Gheorghe, este consilier judeţean.

Vă mai recomandăm:

Luminiţa Balaban revine în Consiliul Local, după "dezertarea" doctoriţei Mariana Miron

Autoritatea de Ordine Publică, o instituţie a sinecurilor politice. Suma fabuloasă primită pentru o şedinţă
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările