FOTO VIDEO O zi în Paradis pentru copii, după trei luni de izolare. Cum s-au distrat la pescuit elevii de la o şcoală rurală din Vrancea

FOTO VIDEO O zi în Paradis pentru copii, după trei luni de
izolare. Cum s-au distrat la pescuit elevii de la o şcoală rurală din Vrancea

Concursul de pescuit de la Pufeşti a prins în rândul copiilor

Şcoala Gimnazială din comuna Pufeşti este recunoscută pentru momentele de ralaxare care îi au în centrul atenţiei pe elevi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În condiţiile în care cei mai mulţi copii din ţară au petrecut anul acesta 1 Iunie acasă, în familie, întrucât mai toate acţiunile organizate pentru ei s-au desfăşurat în mediul online, din cauza pandemiei de coronavirus care se manifestă încă, pentru copiii din Pufeşti şi câţiva prieteni ai lor din Adjud şi Focşani ziua de azi a fost o adevărată sărbătoare.

Asta pentru că directorul Şcolii Gimnaziale din comună, profesorul de geografie Nicolae Damian, a avut ideea de a le propune şi de această dată o activitate în natură. Împreună cu Balta "Paradisul Pescarilor" din Pufeşti, copiii au fost invitaţi la un inedit concurs de pescuit, dedicat exclusiv lor. Aşa că încă de la prima oră a dimineţii, pe baltă erau deja pregătiţi pentru marea întrecere 30 de copii, însoţiţi fiecare de câte un părinte la fel de emoţionat de eveniment.

Vorbim atât de băieţi, cât şi de fete, care timp de două ore au trăit satisfacţia de a prinde singuri peşte la undiţă, pe care, conform regulilor concursului, l-au eliberat la loc în baltă. Evident, concursul a fost organizat cu respectarea regulilor impuse de distanţare socială, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe cei mici să se bucure de o zi cu adevărat specială, recompensată la final cu premii în cupe, diplome, reviste şi unelte de pescuit, fiecare după performanţa obţinută.

Şi pentru că tot a fost ziua lor, organizatorii le-au oferit posibilitatea să se plimbe cu ponei şi cai de la baltă.

"Ne-a fost dor de ei, dar cred că şi lor de noi, pentru că în tot acest timp ne-au trimis mesaje prin care îţi exprimau dorinţa de a reveni la acţiunile noastre dragi. O surpriză ne-a făcut-o şi interpreta Amna, care le-a dedicat copiilor noştri, special, o melodie cu mesaj pentru ei. De mâine vom reveni la şcoală, împreună cu elevii de clasa a VIII-a, pentru pregătirea examenelor naţionale. Avem tot ce ne trebuie, să sperăm că totul va fi bine", ne-a declarat directorul Nicolae Damian, un dascăl model pentru orice şcoală, cu iniţiative dintre cele mai inedite.

Elevii şcolii pe care o conduce au fost în anii din urmă, permanent, beneficiarii unor excursii de neuitat la obiective importante din această ţară.

Citiţi şi:

FOTO Elevii unei şcoli din mediul rural din Vrancea mănâncă şah pe pâine. Şcoala este implicată în multe activităţi extraşcolare

FOTO Elevii de la Şcoala din Pufeşti, vizită la trei branduri ale României. "Educaţia nu se face numai stând în bancă, la şcoală"

Ziua Educaţiei sărbătorită la Pufeşti cu invitaţi din Republica Moldova

FOTO VIDEO Elevii Şcolii din Pufeşti au avut parte de o „săptămână altfel“. Ei au vizitat fabrica Ford, aeroportul şi stadionul din Craiova, dar şi SIAB

FOTO Colecţia de autoturisme a lui Ion Ţiriac şi Academia "Titi Aur", vizitate de Ziua Copilului de elevii Şcolii Pufeşti

Elevii de la o şcoală din mediul rural din Vrancea au vizitat cel mai mare aeroport al ţării. Ei au urcat la bordul unei aeronave

Elevii unei şcoli din Vrancea au gătit fasole cu ciolan pentru şoferii aflaţi în tranzit pe E85

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: