FOTO VIDEO Cine sunt vrâncencele născute odată cu România Mare. Recital de poezie dat de una dintre centenare: "Plânge şi suspină tânăra domniţă"

FOTO VIDEO Cine sunt vrâncencele născute odată cu România Mare. Recital de poezie dat de una dintre centenare:

Stana Cucută, din Popeşti, debordează de energie şi la 100 de ani

În contextul Centenarului Marii Uniri, Ministerul Afacerilor Interne a lansat la nivel naţional campania ,,O viaţă cât un centenar’’, pentru a-i sărbători pe românii care au împlinit sau urmează să împlinească anul acesta venerabila vârstă de 100 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă


Două ”centenare”, de-o vârstă cu România Mare, Catinca Cristea, din municipiul Focşani şi Stana Cucută, din comuna Popeşti au fost vizitate marţi de către reprezentanţii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Cele două femei au primit din partea ministrului Afacerilor Interne o scrisoare de felicitare însoţită de un tricolor şi de o insignă cu inscripţia „România 100”.

De asemenea, reprezentanţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din judeţ le-au oferit flori şi mici cadouri simbolice pentru a marca un veac de istorie trăită.

“Catinca Cristea ne-a arătat fotografii ale dumneaei şi ale soţului, Simion Cristea. Soldat în armata română, a luptat pe front în cadrul Regimentului 2 Roşiori, a fost rănit pe câmpul de luptă, decorat cu „Serviciul Credincios clasa a III-a“ iar ulterior a fost luat prizonier în luptele din munţii Tatra din fosta Cehoslovacie. Potrivit celor povestite de copiii săi, acesta a revenit acasă de pe front când cei din familie îşi pierduseră orice speranţă că îl vor revedea iar soţii Cristea şi-au continuat împreună viaţa până acum 30 de ani, când veteranul de război a decedat. Rămasă fără soţ, doamna Catinca CRISTEA şi-a crescut nepoţii şi strănepoţii, una dintre ele fiind alături de stră-străbunică la eveniment”, potrivit agent principal Paula Enache, purtător de cuvânt IPJ Vrancea.

La rândul ei, Stana Cucută, din comuna Popeşti, care în luna august va marca împlinirea celor 100 de ani de viaţă a fost felicitată de către subprefectul judeţului, George Bazilescu, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea – colonel Flaviu Chiscop,  prim adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea – colonel Dorel Iordache, comisarul şef de poliţie Vasile Marin– împuternicit adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea,  precum şi de către purtătorii de cuvânt din cadrul structurilor judeţene ale Ministerului Afacerilor Interne.

“Ne-a întâmpinat veselă, ascunzându-şi secolul de viaţă. Ne-a luat de mână şi ne-a arătat grădina pe care o îngrijeşte, a recitat poezii învăţate în clasele primare şi ne-a servit cu prăjituri făcute în casă.Plină de energie, ne-a condus la plecare şi ne-a invitat să-i trecem oricând pragul frumoasei gospodării şi să-i ascultăm frânturi din frumoasa poveste de viaţă”, a mai precizat agent principal Paula Enache.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: