FOTO VIDEO O tonă de carne pregătită la cea mai mare pomană a porcului, la Focşani

FOTO VIDEO O tonă de carne pregătită la cea mai mare pomană a porcului, la Focşani

Cinci bucătari cunoscuţi au pregătit tochitura FOTO Liviu Bosnea

Evenimentul se află la cea de a cincea ediţie şi a fost organizat de cea mai mare societate de creştere a porcilor din zona Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai mare firmă de creştere a porcinelor din zona Moldovei a organizat sâmbătă, în Piaţa Unirii din municipiu, tradiţionala petrecere a Porcului Ignat.

Bucătari celebri din ţară, reuniţi sub denumirea "Frăţia Ceaunului", au pregătit pentru focşăneni cea mai mare pomană a porcului din ţară, într-un ceaun confecţionat special, în care s-a preparat 1.000 de kilograme de carne de porc. 

Pentru oamenii care au ţinut post, au fost pregătite de porţii de fasole cu mămăligă, iar în jurul orei 15.00, oamenii au fost invitaţi să deguste din bucatele alese.


Voia bună a fost asigurată de un ansamblu folcloric din Moldova. Cu această ocazie a fost organizat şi un concurs cu premii, fiind oferite zece jumătăţi de porc celor care au compus cele mai bune catrene dedicate "Zilei Porcului".

De asemenea, primii 250 de participanţi au primit căni personalizate.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: