FOTO VIDEO "Se poate naşte şi la Focşani". Cum arată Secţia de Obstetrică-Ginecologie după renovare

FOTO VIDEO

Sala de intervenţiii a fost echipată cu aparatură modernă FOTO: Ştefan Borcea

Lucrările de modernizare au fost realizate din fonduri proprii, iar aparatura a fost procurată din banii Ministerului Sănătăţii.

Secţia de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului de Urgenţă Sf. Pantelimon din Focşani a fost ani de zile un adevărat coşmar pentru femeile care veneau să nască, din cauza condiţiilor improprii existente aici.

 Acest lucru s-a schimbat radical din această lună, în urma unor investiţii care au cuprins toată secţia. 

Astfel, toate saloanele au fost igienizare, văruite, vopsite, tâmplăria schimbată, au fost schimbate sistemele de iluminat şi de încălzit, la fel şi mobilierul. În plus, au fost realizate patru rezerve a câte două paturi, unde pentru 50 de lei pe zi pacientele pot alege un confort suplimentar. Secţia a fost dotată cu aparatură medicală nouă, extrem de performantă.

“Am reuşit să comasăm secţia de Obstetrică-Ginecologie de pe cele două etaje, nu cu mici eforturi, pentru că trebuiau spaţii adecvate. Ne vine foarte uşor şi pentru actul medical, şi pentru medici, şi pentru pacienţi. Poate până acum mămicile din Focşani şi din judeţul Vrancea erau sceptice de a veni la Spitalul Judeţean. Eu le rog să vină să vadă cum arată secţia de Obstetrică Ginecologie. Pe lângă faptul că este curat, avem aparatură de ultimă generaţie, cu săli de naştere de top”, a spus Constantin Mîndrilă, managerul Spitalului de Urgenţă.

Conducerea Spitalului se laudă că are şi medici de excepţie şi vor mai veni şi alţii, după participarea la târgurile de joburi pentru medici de la Bucureşti şi Iaşi.

“Sunt condiţii, se poate naşte la Focşani, este aparatură, sunt medici, o să fie şi alţi medici tineri pe care îi aşteptăm”, a menţionat Ioana Rodica Ifrim, şefa Secţiei de Obstetrică-Ginecologie.

Despre relaţia personal medical-pacienţi, directorul medical al Spitalului a făcut apel şa şefa secţiei să urmărească permanent acest aspect, întrucât au existat carenţe.

"Rămâne în sarcina şefei secţie şi a asistentei şefe să lucreze şi la atitudinea personalului. Odată cu venirea doamnei doctor şi a medicilor noi, se va schimba radical, aş spune eu, modul în care sunt priviţi şi trataţi pacienţii şi modul în care pacienţii percep calitatea actului medical întâmplat în această secţie. Mă refer şi la medici, şi la asistente, şi la personalul auxiliar. Va trebui, doamna doctor, să vă luptaţi şi să vă preocupaţi zilnic cu carenţele de educaţie şi civilizaţie care vin din urmă, în aşa fel încât să aveţi un colectiv care să fie pe măsura dumneavoastră", a spus dr. Valentin Ochean.

Secţia de Obstetrică-Ginecologie dispune de 45 de paturi de spitalizare iar gradul de ocupare este undeva la 80%.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: