FOTO VIDEO Militarii din Afganistan şi-au făcut cor. Cum au petrecut Crăciunul „Inimile neînfricate“

FOTO VIDEO Militarii din Afganistan şi-au făcut cor. Cum au petrecut Crăciunul „Inimile neînfricate“

Corul Militarilor din Adganistan

Militarii din cadrul Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei „Brave Hearts“ au trăit momente frumoase în ultimele zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

În puţinele momente de linişte din teatrul de război din Afganistan, când misiunile sunt încă în derulare, preotul militar al Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei "Brave Hearts”, Constantin Cîrloanţă, a avut o iniţiativă inedită. Acesta a  reuşit să adune câţiva militari cu harul cântecului şi, în bisericuţa din tabăra românească, a închegat un mic cor.

În ajunul Crăciunului, coriştii militari au mers cu colinda la soldaţii români, fiind uraţi însă şi  partenerii de coaliţie cu care execută misiuni în Baza Aeriană din Kandahar. Colindătorii au primit în dar foarte multe aplauze. De altfel, în toată perioada de Crăciun, militarii au avut parte de momente frumoase. Aceştia au împodobit bradul, au făcut urări celor dragi de acasă.

"Frumos moment şi aici în Afganistan, când în anumite locuri din tabăra militarilor români cu inimi neînfricate dislocaţi în Baza Aeriană din Kandahar au apărut falnici brazi împodobiţi creştineşte după datinile româneşti. Fiecare structură din organica Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei "Brave Hearts“ şi-a amenajat acel colţ de basm al întâlnirii cu Moş Crăciun. Există şi un altfel de brad, aici în casa noastră a militarilor români. Este bradul misiunii noastre aici, este bradul care poartă dovada îndeplinirii misiunilor încredinţate cu devotament şi profesionalism, este bradul care poate spune despre sacrificiul nostru, despre coeziunea şi relaţiile unei echipe adevărate, despre poveştile spuse şi nespuse a unor trăiri într-un teatru de operaţii ca Afganistan", potrivit lt. col Toni Ene, ofiţer responsabil pentru relaţia cu presa.

Tot cu ocazia sărbătorilor de uarnă, militarii au compus şi un pluguşor.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările