FOTO VIDEO Focşani, capitala cărţii pentru patru zile. 11 edituri şi invitaţi speciali îndeamnă cititorii să celebreze „Anul Cărţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul de Carte de la Focşani
Târgul de Carte de la Focşani

Evenimentul, ajuns la ediţia cu numărul 14, are loc de joi şi până duminică, inclusiv, în sala de spectacole a Ansamblului Folcloric Ţara Vrancei.

O nouă ediţia a Târgului de Carte, organizat de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu”, din Vrancea, s-a deschis joi, la Focşani, în prezenţa a numeroşi cititori şi colaboratori ai instituţiei şi a invitaţilor la eveniment.

Este o ediţie dedicată "Anului Cărţii în România", iar la manifestarea denumită generic "Oameni şi cărţi" participă edituri locale şi naţionale, cunoscute publicului, ce vor pune la dispoziţia comunităţii noutăţile editoriale ale acestui an, la preţuri promoţionale. Editurile care au onorat cu prezenţa sunt Art, Litera, Humanitas, Niculescu, Tritonic, Arco Iris, Diana Press – Proema, Saeculum I.O., Salonul Literar, Terra şi Cuvântul.

Târgul de carte va cuprinde însă momente de suflet dedicate celebrării cărţii şi lecturii, întâlniri cu scriitorii, expoziţii, lansări şi prezentări de carte, ateliere pentru părinţi şi copii, ateliere interactive de lectură, întâlniri cu nume sonore ale culturii naţionale şi locale, toate având ca punct de referinţă  lectura şi lumea cărţilor.

“Târgul de carte a fost o provocare, a fost de fapt o continuitate a ceea ce au făcut cei de dinaintea noastră, numai că am schimbat puţin forma, pentru că aşa o cer vremurile. Noi am avut un fel de pionierat în ce se întâmplă în bibliotecile publice şi asta ne-a onorat şi ne-a şi motivat să mergem mai departe. Când spun noi, spun biblioteca judeţeană, cu oamenii ei nemaipomeniţi, profesionişti, dedicaţi, muncitori, frumoşi”, a spus la deschidere bibliotecarul Teodora Fîntânaru, care a pus bazele acestui târg de carte la Focşani.

Între invitaţii de onoare ai Târgului se numără Prinţul Mihai Ghyka, descendent al domnitorului Grigore Ghica şi renumitul scriitor Igor Bergler. 

Prinţul Mihai Ghyka a mărturisit că a moştenit, pe linia marilor săi înaintaşi, o datorie faţă de istorie, faţă de ţară, faţă de ceea ce au făcut alţii în familia sa.

„Indiferent unde trăieşti sau în ce circumstanţe te trimite soarta, rămâi ancorat în valorile pe care le-ai căpătat în familie. În primul rând, trebuie să fii la înălţimea numelui pe care îl porţi, trebuie să ai o ţinută, trebuie să ai o onoare, trebuie să ai un mod de a te comporta care să arate o continuitate de valori”, potrivit lui Mihai Ghyka.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite