FOTO VIDEO Facturile pentru curentul electric i-a scos în stradă pe asistaţii social din blocurile Primăriei Focşani. Ce sume au de plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi dintre cei care sunt nemulţumiţi de valoarea facturilor provin din blocul G2, pe care municipalitatea vrea să-l demoleze.

Aproape că nu trece an fără ca asistaţii sociali din blocurile de pe strada Revoluţiei 16 şi 17 să iasă în stradă, cu nemulţumiri personale.

Au făcut-o şi vineri, în faţa Primăriei Focşani, acolo unde un grup de aproximativ 20 de persoane a cerut socoteală edililor pentru facturile excesive la curentul electric. Ei spun că în blocuri nu există contorizare individuală, astfel că sumele pe care le au de plătit depăşesc 2.000 de lei de familie. 

"Mi-a venit 1.810 lei factură la curent. Domnul primar Misăilă nu ne-a anunţat nimic, nu avem contoare individuale. În luna martie îmi vine altă factură de 1.000 de lei. Primăria, când a luat acest imobil de la Consiliul Judeţean, trebuia să ne facă contoare individuale. Domnul primar Misăilă, de când este în funcţie, face rasism. Nu suntem de rea credinţă pentru a nu plăti curentul, dar să nu ne impună să plătim atâţia bani, pentru că avem copii la şcoală, premianţi", a declarat unul dintre nemulţumiţi. 

O femeie ne-a arătat o factură de 2.500 de lei la energia electrică şi spune că nu înţelege cum s-a făcut repartizarea. 

Primarul Cristi Misăilă l-a trimis pe viceprimarul Iorga să stea de vorbă cu nemulţumiţii.

"Aveţi un contor general la bloc. După nişte criterii bine stabilite de la Serviciul Patrimoniu vi s-au împărţit şi s-au defalcat aceste facturi. Urmează ca blocul să fie renovat cât de curând", le-a transmis oamenilor viceprimarul Marius Iorga.

Imagine indisponibilă

Pentru a linişti situaţia, edilii au în vedere să solicite Electrica o eşalonare a datoriilor, dar acest lucru reprezintă doar o amânare a problemei, întrucât în lipsa contoarelor individuale facturile vor spori şi mai mult. 

Primarul s-a lăudat recent pe Facebook că situaţia din blocurile sociale este sub control.

"În primul rând, am iniţiat şi desfăşurat încă din anul 2017 o campanie de luare în evidenţă şi de intrare în legalitate a persoanelor din aceste blocuri, astfel încât toţi chiriaşii să locuiască cu forme legale. Faţă de anii din urmă, acum municipalitatea are o evidenţă clară a celor ce locuiesc aici. Repartiţie au primit doar acele persoane care nu mai au datorii la bugetul local", răspundea unor critici primarul Misăilă. 

De menţionat că blocurile sociale din Focşani, administrate de Primăria Focşani, au beneficiat şi în trecut de curent electric plătit din banii focşănenilor. Ei au recunoscut acest lucru cu ocazia alegerilor locale din anul 2016, după cum se poate urmări în video de mai jos.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite