FOTO VIDEO Elevii Şcolii din Pufeşti au avut parte de o „săptămână altfel“. Ei au vizitat fabrica Ford, aeroportul şi stadionul din Craiova, dar şi SIAB

FOTO VIDEO Elevii Şcolii din Pufeşti au avut parte de o „săptămână altfel“. Ei au vizitat fabrica Ford, aeroportul şi stadionul din Craiova, dar şi SIAB

Elevii au fost în vizită la Ford

În „Săptămâna altfel”, copiii din Pufeşti au vizitat fabrica de automobile din Craiova, fiind primiţi de către preşedintele FORD România, Jan Pearson, care le-a oferit câte un cadou simbolic.

Ştiri pe aceeaşi temă


Conducerea şcolii, reprezentată de prof.dr. Nicolae Damian, i-a oferit şefului Ford o plachetă simbolică şi revista şcolii.

Copii au putut observa întreaga linie de producţie, acolo unde 500 de roboţi contribuie cu perfecţiune la construcţia automobilelor, deşi omul nu poate fi înlocuit, în fabrică muncind 4.700 de angajaţi.

Fabricarea automobilelor Ford în România s-a făcut începând cu anul 1938.

O altă experienţă deosebită a fost servirea prânzului la cantina fabricii. Şederea la Craiova a continuat cu vizitarea stadionului ,,Ion Oblemenco” şi a Aeroportului Internaţional.

Condiţiile de masă şi cazare au fost excelente, fiind oferite la un cost modic de către Liceul Tehnologic ,,Gheorghe Bibescu ”, prin directorul Petre Cauc.

Vizita a continuat a doua zi, prin vizitarea Salonului Internaţional Auto Bucureşti. Şi de această dată copiii au intrat gratuit, prin bunăvoinţa doamnei Rodica Arsene, managerul de proiect.

Prezenţa în excursie a primarului comunei Pufeşti, Maricel Niţu, este o dovadă şi un model a colaborării autorităţii locale cu instiuţia de învăţământ. 

Directorul şcolii din Pufeşti, prof. Nicolae Damian, împreună cu prof. Mariana Bogdan, cu ceilalţi colegi s-au implicat în reuşita proiectului ,,Săptămâna altfel ”.

Au fost şi alte activităţi de succes ale acestui proiect: lecţii de karting oferite de prof. Valea Petru, participarea copiilor din ciclul primar la un spectacol de teatru oferit de Teatrul Municipal  ,,Maior Gh. Pastia” şi la inaugurarea bazinului de polo din Focşani.

Trebuie precizat faptul că proiectul de aniversare a Centenarului celor de la Pufeşti constă în ,,unirea” tuturor provinciilor româneşti prin aceste excursii, în toamnă urmând o vizită la Fabrica de elicoptere de la Ghimbav.

Cadrele didactice de la Şcoala din Pufeşti afirmă că nu organizează doar simple excursii, contribuind la orientarea profesională, crează forme de socializare şi comportament social, contribuie la educarea elevilor, la cunoaştere.

În acest sens, instituţia din Pufeşti este cunoscută ca fiind organizatoarea unor astfel de evenimente educaţionale, având ca participanţii de fiecare dată cât mai mulţi elevi ce învaţă în comuna Pufeşti.

,,Trebuie să educăm elevii şi într-o manieră nonformală. Să trecem dincolo de rigiditatea programelor oficiale. Vor mai urma surprize pentru elelevii noştri. Şi de această dată am demonstrat că suntem ,,primus inter pares”,  respectându - ne sloganul instituţiei noastre” , a declarat prof. dr. Nicolae Damian, directorul Şcolii din Pufeşti.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările