FOTO VIDEO Colindători din toate zonele ţării au făcut senzaţie la Focşani, la Festivalul Datinilor

FOTO VIDEO Colindători din toate zonele ţării au făcut senzaţie la Focşani, la Festivalul Datinilor

Concursul a fost câştigat de Grupul "Bistriţa Aurie" din Suceava FOTO Ştefan Borcea

Festivalul Naţional  de Datini  şi Obiceiuri de Iarnă, editia a XIII-a, a avut loc aseară sala Balada, marele premiu plecând către Suceava, la Grupul „Bistriţa Aurie”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sala de spectacole a Ansamblului „Ţara Vrancei” a răsunat aseară de colinde, cântece de stea, pluguşoare şi sorcove puse în scenă de cete de colindători din şapte judeţe ale ţării, care au participat la Festivalul Naţional  de Datini  şi Obiceiuri de Iarnă.

Practic, artiştii au reprezentat toate zonele etnofolclorice ale ţării cu o autentică tradiţie privind conservarea şi transmiterea datinilor şi obiceiurilor de iarnă, respectiv Arad, Bacău, Maramureş, Sibiu, Gorj, Suceava şi Vrancea.

Iar publicul fin Focşani i-a răsplătit pe toţi cu ropote de aplaze, pentru că toţi colindătorii au fost foarte buni. Totuşi, la această ediţie s-a remarcat în mod cu totul deosebit grupul Bistriţa Aurie din judeţul Suceava, care a câştigat trofeul Festivalului, în sumă de 2500 de lei.

S-au mai acordat premiul I Grupului „Junii Crişului”, din judeţul Arad, premiul II a fost obţinut de Grupul „Cetina” al Şcolii Populare de Artă Focşani, iar premiul II a revenit Grupului din Mihăileni, judeţul Sibiu.

Juriul festivalului a fost  alcătuit din producătorul TV Elise Stan, care a fost şi preşedintele juriului, iar  membri au fost Valentin Marin, realizator coordonator  Radio Antena Satelor, Ileana Vieru, redactor muzical la Societatea Română de Radiodifuziune, Violeta Ianculescu, realizator de evenimente folclorice la Societatea Română de Radiodifuziune şi dr. Aurelia Cosma.

Organizatorii manifestării au fost Consiliul Judeţean Vrancea, Centrul Cultural Vrancea în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Ţara Vrancei şi Muzeul Vrancei.

Mai puteţi citi:

VIDEO Grigore Leşe a încântat inimile focşănencelor de ziua lor

FOTO Parada mascaţilor din Păuneşti şi Nereju, tradiţii de început de an păstrate cu sfinţenie

Colindătorii din Focşani au fost răsplătiţi cu ropote de apluze FOTO: Ştefan Borcea

Imagini din aceeasi galerie
  • Colindătorii din Focşani au fost răsplătiţi cu ropote de apluze FOTO: Ştefan Borcea
  • Grupul "Cetina
  • "Coconii
  • Orchestra "Bistriţa Aurie
  • Mascaţii de la Grupul "Bistriţa Aurie
  • Căpriţele şi "Ursul
  • Pluguşorul grupului "Cetina Aurie
  • Sala de spectacole a fost plină
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările