FOTO VIDEO Colegiul Naţional Pedagogic "Spiru Haret" sărbătoreşte 150 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, marcat prin simpozioane, lansări de carte, spectacole

FOTO VIDEO Colegiul Naţional Pedagogic

Sărbătoare la Colegiul Pedagogic FOTO: Gabriel Ciribaşa

Unitatea din Focşani a fost înfiinţată pentru a pregăti învăţători şi educatoare în anul 1869, sub denumirea de "Şcoala Normală".

Ştiri pe aceeaşi temă

Colegiul Naţional Pedagogic "Spiru Haret" din Focşani este în aceste zile în sărbătoare. Prestigioasa unitate de învăţământ din municipiu împlineşte 150 de ani de la înfiinţare, iar cu această ocazie au fost pregătite o serie de evenimente care se desfăşoară pe parcursul a două zile, 21 şi 22 mai.

Manifestările au început marţi, când unitatea de învăţământ a primit vizita a zeci de oaspeţi din judeţ şi din afară.

Aceştia au participat la Seminarul Naţional "Învăţământul Pedagogic, trecut, prezent şi perspective".

"Noi, cei de astăzi, reprezentăm generaţia 150. Cred că la fel ca şi dumneavoastră, mă refer în principal la colegiii mei din ţară, profesori şi directori din şcolile pedagogice, şi şcoala noastră a împărtăşit aceaaşi istorie tumultoasă, uneori dramatică. Pentru că am traversat etape în care învăţământul pedagogic însemna ceva în comunitate şi etape în care învţământul pedagogic era desfiinţat. Am rezistat", a spus la deschidere Felicia Panaite, directorul Colegiului Naţional Pedagogic.

Într-o altă încăpere a Colegiului a avut loc lansarea cărţii "Frica din adâncuri", scrisă de profesorul Vasile Lefter, unul dintre dascălii care a format generaţii de elevi la Liceul Pedagogic, cu acest prilej fiind lansată şi revista "Polifonii", concepută de elevi şi profesori ai Colegiului.

VIDEO: ATLAS TV

În cadrul evenimentelor dedicate Zilelelor Colegiului a fost dezvelită şi placa aniversară "150 de ani de învăţământ pedagogic vrâncean".

În cursul după-amiezii, oaspeţi Colegiului au mers într-o drumeţie la Mausoleul Mărăşeşti şi la Domeniile Viticole "Casa Panciu", iar seara s-a încheiat cu spectacolul aniversar "Generaţia 150".

În cursul zilei de miercuri va avea loc Conferinţa Naţională "Ecoul plurilingvismului".

 

FOTO: Gabriel Ciribașa

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO: Gabriel Ciribașa
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: