FOTO VIDEO Cea mai veche publicaţie a elevilor şi profesorilor, „Revista Noastră”, la o nouă apariţie editorială de excepţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prof. Daniela Plăiaşu, coordonatorul Revistei Noastre FOTO: Ştefan Borcea
Prof. Daniela Plăiaşu, coordonatorul Revistei Noastre FOTO: Ştefan Borcea

Colegiul Naţional Unirea a găzduit astăzi lansarea unui nou număr  al „Revistei Noastre”, publicaţie înfiinţată în anul 1902.

Printr-o coincidenţă inedită, sau vizionarism, aşa cum s-a spus în cadrul evenimentului, tema publicaţiei cu numărul 43-44, lansată astăzi, este „dezvoltare“, anul 2015 fiind considerat şi anul european al dezvoltării.

„Acest număr al revistei este structurat pe conceptul de dezvoltare. Ne-am pregătit pentru că la anul împlinim 150 de ani, aşa că dezvoltare este foarte diferit, foarte bine pus din punct de vedere simbolic. Colaboratorii sunt de generaţia celor care au terminat în 1952 acest liceu şi până la generaţia celor care sunt astăzi în clasa a VI-a”, s spus în deschidere coordonatorul publicaţiei, prof. Daniela Plăiaşu.

image

Pe rând, elevii care au semnat materiale în publicaţie au venit în faţa colegilor lor şi i-a îndemnat să îndrăznească mai mult, astfel încât să ajungă şi ei în paginile revistei. La lansare a fost prezentă şi o fostă elevă a colegiului, astăzi studentă la Litere, Ica Dumbravă.

„Este o bucurie, o mulţumire adusă vouă, tuturor celor care scrieţi, vă dedicaţi, care staţi atâtea ore şi munciţi la revistă. Îmi place să cred că dezvoltarea porneşte de la statornicie, şi în ciuda faptului că lumea se află într-un ritm atât de alert moi suntem statornici şi scriem cu acelaşi devotament şi cu aceeaşi plăcere ca de fiecare dată. Vă doresc să fiţi nişte oameni buni şi nişte scriitori buni”, a spus Ica Dumbravă.

1

În final, concluziile au fost trase de doi dintre profesorii care semnează în paginile revistei, Janet Popoiu şi Vasile Chiper.

„Aş vrea să felicit întreaga echipă, de la coordonator şi până la copiii care realizează articole minunate, grafică extraordinară. Orice lucru durabil se face cu greutate, cu muncă multă, cu sacrificii. Am descoperit copii, elevi pe care îi avem la clasă, pe care îi vedem în atâtea ipostaze, altele decât cele pe care nu le dezvăluie în paginile revistei şi  este o întâlnire fericită când realizezi că nu vezi decât o anumită mască pe care elevul ţi-o dezvăluie şi că de fapt el are mai multe măşti”, a spus Janet Popiu.

3

„Revista s-a dezvoltat extraordinar. Este uluitor ce s-a întâmplat în şcoala asta. Dacă mă uit la numărul acesta văd elevi de-ai mei, trecuţi, prezenţi. Este atâta bogăţie, plecând de la grafică, de la articole, de la texte scrise de colegi”,  a precizat şi profesorul Vasile Chiper.

1

Cei interesaţi pot citi, în acest număr, la secţiunea eseu, articole deosebite despre dezvoltarea ficţiunii, moştenirea maeştrilor gânditori, lumea lui Nu, sau despre operele scrise de Thomas Mann, Franz Kafka, Ion Barbu, Lucian Blaga şi Nichita Stănescu. Noilor talente le este dedicată secţiunea Debut, existând, de asemenea, şi o pagină atribuită în exclusivitate gimnaziului.

3

Uniriştii au strecurat în filele publicaţiei si informaţii despre lansarea romanului Nu mă lăsa să ştiu, realizat de colectivul clasei a X-a F (actual clasă XI F) sub coordonarea doamnei profesor Daniela Plăiaşu, cât şi un interviu cu tânărul cineast George Chiper, câştigător al Festivalului de Film de la Sarajevo.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite