FOTO VIDEO Aparatul care lucrează testele Covid-19 a ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Vrancea

FOTO VIDEO Aparatul care lucrează testele Covid-19 a ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Vrancea

Aparatul pentru Covid 19 a ajuns în Vrancea

Aparatul a fost achiziţionat de către Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, care a obţinut fonduri de la Ministerul Sănătăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aparatul R.T.-P.C.R, achiziţionat de DSP Vrancea pentru testarea persoanelor care prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirusul COVID-19, a ajuns marţi în Vrancea.Însuşi prefectul Gheorghiţă Berbece a dat o mână de ajutor echipei care a descărcat echipamentul.

Acesta va fi montat în sediul Direcţiei de Sănătate Publică şi în curând vor putea fi lucrate aproximativ 200 de teste zilnic.

Un profesor universitar specializat în biologie moleculară va instrui, timp de mai multe zile echipa de microbiologi vrânceni care va lucra cu aparatul, urmând ca după instruire să se lucreze în paralel cu un laborator deja specializat pentru verificarea dublă a testelor care se vor efectua.

Împreună cu aparatul au ajuns şi 2000 de teste, însă în funcţie de necesităţi numărul testelor va fi suplimentat.

Echipamentul a fost achiziţionat de DSP Vrancea, cu fonduri de la Ministerului Sănătăţii.

Totodată, Consiliului Local al Municipiului Focşani a repartizat, din Fondul de Rezervă al Consiliului Local suma de 48.000 lei pentru completarea echipamentelor acestui aparat, respectiv o hotă bacteriologică cu masă suport în valoare de 45.000 lei şi o combină frigorifică pentru reactivi în sumă de 3.000 lei. Şi aceste echipamente au fost livrate tot marţi. 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: