FOTO VIDEO Alexandru Mironov la Focşani: „Suntem o specie condamnată la eternitate”

FOTO VIDEO Alexandru Mironov la Focşani: „Suntem o specie condamnată la eternitate”

Alexandru ironov le-a vorbit elevilor de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau"

Conferinţa Academiei „Ştiinţă şi Tehnică”, condusă de cunoscutul realizator de emisiuni SF, i-a captivat pe elevii Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” din Focşani au avut astăzi şansa de a cunoaşte la ei, la liceu, cinci oameni de excepţie ai României, scriitori, jurnalişti şi cercetători în domeniul ştiinţelor, toţi membri ai proiectului Academia „Ştiinţă şi Tehnică”.

Aceştia au dat curs invitaţiei profesorului de geografie Alexandra Tătaru, pentru a le vorbi elevilor despre cele mai noi descoperiri, fiind abordat un spectru larg de domenii, de la informatică, genetică şi robotică la explorare spaţială, istorie şi era digitală, cu prezentări bazate pe multe imagini, videoclipuri, mici experimente ştiinţifice, totul într-o permanentă interacţiune cu publicul.

Deşi conferinţa era programată pentru a dura maxim două ore, întâlnirea cu invitaţii se pare că le-a captat atenţia adolescenţilor dornici de cunoaştere, astfel că a mai fost nevoie de o oră în plus pentru a fi atinse cât mai multe teme de interes.

Conferinţa a fost deschisă de jurnalistul de ştiinţă Marc Ulieriu, redactor şef al Revistei  „Ştiinţă şi Tehnică”, care a făcut o incursiune în istoria de peste 100 de ani a prestigioasei publicaţii. Cătălin Beldea, astronom amator, explorator, vânător de eclipse, astrofotograf şi realizator al rubricii de astronomie din revista „Ştiinţă şi Tehnică” le-a vorbit elevilor despre eclipse şi despre experienţele sale interesante ca „vânător de eclipse” iar scriitorul de ştiinţă Cristian Român a făcut o călătorie cu elevii în Universul fără margini.

Extrem de interesantă a fost tema despre evoluţia omului,prezentată de Adrian Nicolae, pasionat de ştiinţele trecutului, care a combătut cu argumente solide teoria potrivit căreia omul se trage din maimuţă.

Finalul conferinţei de astăzi i-a aparţinut lui Alexandru Mironov, scriitor şi critic SF, realizator de emisiuni TVşi radio de ştiinţă populară, senior editor la „Ştiinţă şi Tehnică”, cunoscut ca evanghelist al ştiinţelor din România.

În stilul său anticipativ, Alexandru Mironov le-a spus vorbit tinerilor despre cum va fi anul 2040.

„Vom avea nevoie de foarte multă energie, pentru că omul se va lansa în cea mai mare aventură. Vor continua întâmplările din anii 1969-1974, cu cucerirea Lunii, dar asta se va întâmpla spre Marte. Se va întâmpla precis, sigur, este imposibil să nu se întâmple. Suntem şapte miliarde de oameni pe pământ, suntem într-o înghesuială teribilă, iar în anul 2070 pe pământ vor fi 14 miliarde de oameni. În anul 2100, speranţa de viaţă va fi de 92,3 ani. Telefonul o să dispară spre 2040, pentru că toate aparatele astea electronice o să intre în noi. O să le avem în spatele urechii, pe corzile vocale, o să vă înfrăţiţi cu inteligenţa artificială pe care tot noi, homo sapiens, am inventat-o. Eu nu cred că asta este ultima noastră formă. Eu cred că noi homo sapiens, vom înghiţi toată aparatura electronică în noi, vom transforma mediul din jurul nostru, vom ieşi de pe Pământ pe Marte, unde se trăieşte altfel. Suntem o specie condamnată la eternitate, care va profita de avantajul celei mai grozave maşinării care s-a inventat în aceştia peste 13 miliarde de ani şi care este creierul uman”, a spus Alexandru Mironov.

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Venus, Saturn şi luna „spionate“ de pe terasa Hotelului Diana din Băile Herculane

„Anticipaţia“, un drum spre viitor


 


 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: